Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 11 februari 2021

Dag van de stilte

Vandaag is het Mauni Amavasja. Dit is een unieke hindoeïstische traditie die wordt waargenomen op de amavasya (geen maan-dag) tijdens de hindoe maand Magha.  Het valt in de maand januari-februari volgens de Gregoriaanse kalender.  Mauni Amavasya wordt ook wel 'Maghi Amavasya' genoemd, zoals het wordt waargenomen in de maand Magha. Het woord 'mauni' of 'mauna' betekent stilte, daarom nemen de meeste hindoes op deze gekozen dag volledige stilte in acht.

Amavasya is een dag gewijd aan spirituele sadhna. 

De toegewijden staan ​​vroeg op de dag van Mauni Amavasya op om bij zonsopgang een heilige duik in de Ganges te nemen.  Als een persoon op deze dag geen pelgrimsoord kan bezoeken, moet hij / zij de kleine Ganga ‘jal’ aan het zwemwater toevoegen.  Het is een wijdverbreide overtuiging dat men tijdens het nemen van een bad stil moet blijven.  Op deze dag aanbidden toegewijden ook Heer Brahma en reciteren ze de 'Gayatri-mantra'.

Na het beëindigen van het badritueel gaan toegewijden zitten voor meditatie.  Meditatie is een oefening die helpt bij het concentreren en het bereiken van innerlijke rust.  Op de dag van Mauni Amavasya moet elke verkeerde handeling worden vermeden.

Sommige toegewijden nemen volledige 'mauna' of stilte in acht op de dag van Mauni Amavasya.  Ze onthouden zich de hele dag van spreken en mediteren alleen om de staat van eenheid met zichzelf te bereiken.  Deze praktijk staat bekend als 'Mauna Vrat'.  Als een persoon de hele dag niet kan houden, mauna vrat, moet hij / zij zwijgen totdat de puja-rituelen zijn voltooid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten