Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

dinsdag 5 februari 2019

Galle

Dag 26
Maandag 4 februari

We verlaten de leuke homestay Village Rest in Mirissa. Hier hadden we een heerlijke kamer. De bushalte is even verderop. We wachten daar een 10 minuten ....we steken onze armen in de lucht en de bus stopt. We kunnen zitten maar bij de volgende halte stroomt hij propvol. We gaan naar Galle, een uurtje rijden. We hebben een kamer geboekt in Beatrice House. Dit sfeervolle huis stamt uit de VOC tijd en is nog in zijn originele staat. Het staat in het Dutch Fort. We worden vriendelijk ontvangen met een kop thee. Inmiddels komt het hemelwater met bakken naar beneden. Als het even droog is lopen we gewapend met een paraplu van het huis naar Galle buiten het Fort. We eten daar omdat het veel goedkoper is als binnen het fort. Na de lunch doen we niets want het regent lang en veel. De rest van de dag hebben we afgelast. 
Het is vandaag 4 februari. Op deze datum in 1948 werd Sri Lanka onafhankelijk van het Britse Koninkrijk. Deze feestdag wordt gevierd met een vrije dag. Het bijzondere van deze dag is is het gehele land alcoholvrij is. Een biertje is niet verkrijgbaar. Raar toch? Er is iets te vieren en dan geen bier! 
We raken aan de praat met de eigenaar, een gepensioneerd bankemploye, en zijn familie. Het vertelt ook veel over de tsunami van 2004. Het Fort heeft deze vloedgolf doorstaan maar de rest van Galle niet. De tsunami noemen ze hier "The golden water" omdat velen er beter van zijn geworden door bijv. hulpgoederen door te verkopen. Dode lichamen werden opgevist uit zee, de gouden ketting werd afgerukt of vingers met gouden ringen werden afgehakt en het lijk werd weer teruggegooid. Het goud werd verkocht. Morgen gaan we rondstruinen binnen het Fort in de gezellige straatjes. Het is ons al opgevallen dat er hier veel Chinese toeristen rondkuieren met hun selfiesticks.
We krijgen een kamer met uitzicht op binnentuin volgehangen met het wasgoed. Ook is het lang geleden dat we in een harde twijfelaar hebben geslapen. Niet echt het door ons gewenste bed. We zullen het merken hoe we opstaan. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten