donderdag 20 oktober 2016

Oceanpark

Vandaag zijn we naar het In 1997 geopende Oceanpark geweest. Na twee dagen slagregens een prachtige dag.

Het bevindt zich in het zuidelijke deel van Hongkong eiland en heeft een oppervlakte van meer dan 915.000 m2. Het "Waterfront" gebied aan het water en het "Summit" gebied op de top van een heuvel zijn bereikbaar met een kabelbaan en met de Ocean Express kabeltram. Het park is te bereiken met bus 629. De metrolijn naar Oceanpark is niet in gebruik.

We hebben heel veel gezien maar wellicht niet alles omdat de benen en het lijf rond vieren aangaven dat het genoeg was geweest. 

Een kleine greep van waar we zijn geweest.

Polar Adventure 
Hier kan je 
de Noord- en Zuidpool verkennen. Te zien zijn drIe soorten pinguins waaronder de prachtige Koningspinguïn, twee walrussen met hun lange slagtanden, de Largha zeehond, poolvossen, sneeuwuilen en andere bijzondere dieren. 

Aqua City
De attractie Oud Hongkong brengt de unieke cultuur van het Hongkong uit de jaren 50, 60 en 70 weer tot leven. Geniet van de beelden en klanken van het verleden vanuit een oude tram die nog steeds in het straarbeeld van Hongkong te gebruiken is.

Thrill  Mountain
Als je een liefhebber bent kan je hier in de achtbaan "Hair Raizer". Ondersteboven hangen en schommelen in "The Flash". Met nog meer van die "gilattracties" zoals de Rev Booster. Dit allemaal is niet aan ons besteed.

Het Regenwoud (Rainforrest)
De prachtige exotische klanken van een tropisch regenwoud worden daar gemaakt doir een aantal fascinerende dieren. Het Dwergzijdeaapje, de Kinkajou - het grootste knaagdier ter wereld en de Groene Aracari, de kleinste toekan.

Marine World
Na de entree staat de Symbio, een 360 graden waterscherm en we hebben enorm genoten het Grote Zeeaquarium. Prachtige vissen en een mooie tentoonstelling. Het Chinese Sturgeon is een aquarium met gigantische vissen die in de Yangtze rivier voorkomen in China. Sea Jelly Spectaculair laat diverse Jellyvissen zien met kleureffecten en klassieke muziek. Geweldig mooi!

Shark Mystique. Op een reis door de diepte van de oceaan zie je meer dan honderd haaien en roggen met o.m. de zaagvis en de zebrahaai. Het is een rond aquarium zodat je helemaal rond kan lopen in drie niveau's. Het is prachtig al die grote roofvissen van dichtbij te zien.

Dieren uit Azië (Amazing Asian Animals)
In de tentoonstelling "Verbazingwekkende Dieren uit Azië" zijn een aantal van de zeldzaamste dieren van Azië te bezoeken. Uiteraard zijn we in Pandavillage geweest. Op 16 oktober jl. is de oudste in gevangenschap levende Reuzenpanda overleden. Jia Jia is 38 jaar geworden waarvan 17 jaar in gevangenschap. Nu leven er nog drie waarvan An An de oudste is. Ook de rode panda, de Chinese reuzensalamander en Chinese alligators zijn te zien. Veel kleurrijke vogels en de speelse Aziatische kleinklauwotter zijn ook in het Panda dorp. 
Bij de uitgang is er een prachtige collectie goudvissen te 

We zijn met de kabelbaan naar beneden gegaan. Na een tweede bezoek aan de Reuzenpandas hebben vermoeid de uitgang en bus 629 weer opgezocht.

Ocean Park Hongkong bevordert en ondersteunt actief de dierenbescherming in Hongkong en heel Azië. Een gedeelte van de opbrengsten van de verkoop van toegangskaarten komt hieraan ten goede.
Geen opmerkingen: