Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 16 april 2016

Pakudui

Pakudui is een dorp in de streek Tegallalang in de buurt van Ubud. Het merendeel van de bewoners werkt als beeldhouwer, gespecialiseerd  in het maken van Garuda Wisnu Kencana (Steenarend). Daarom wordt Pakudui vaak omschreven als "Garuda Village" van Bali.
Dit dorp, op een uur rijden van Denpasar, ligt niet ver gelegen van Ceking. Een toeristische attractie dat beroemd is door de unieke vorm van het terrassen systeem. 
Door het dorp rijden is nooit saai omdat er altijd mensen zijn die bezig zijn met het bewerken van het witte relatief zachte hout Kayu Ukiran. Het maken van de houten beelden is een traditie die ontstaan is bij de voorouders van de huidige dorpelingen. Het Garuda beeld is het symbool van Indonesië geworden. Ook de Indonesisch luchtvaartmaatschappij "Garuda" heeft zijn  naam daaraan te danken. Er zijn drie soorten beelden die in Pakudui gemaakt worden: de Garuda (steenarend), de leeuw en het dier ineen met het menselijk lichaam.

de rijstterrassen van Ceking
Halverwege het dorp staat het Adaguna Museum van eigenaar I Made Ada. Een bezoek is zeker de moeite waard. Op de begane grond staan veel grote en kleine houten sculpturen en is is men bezig met beitelen en schilderen van de beelden. Op de bovenverdieping worden muziek- en dansvoorstellingen gegeven. Mede door de motivatie van presidentsvrouw Megawati is I Mada Ada erin geslaagd om het museum op te zetten. Om de economie van het dorp te stimuleren is I Mada Ada ook de grondlegger van het produceren van grote hoeveelheden beelden voor de export naar landen zoals Australië. 


de Garuda




Geen opmerkingen:

Een reactie posten