Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 30 januari 2016

de Vespa op Bali

Piaggio is een Italiaans merk dat vanaf 1946 beroemd werd met de productie van scooters die de de naam Vespa (wesp) kregen.
Oorspronkelijk was Piaggio een vliegtuigbouwer die na de tweede wereldoorlog geen vliegtuigen meer mocht bouwen. Daarom besloot de directie van Piaggio hun productielijn om te bouwen tot een scooterfabriek. Vele vliegtuigonderdelen werden aanvankelijk gebruikt zoals het voorwiel wat een neuswiel van een vliegtuig was. Al snel werden deze scooters erg populair in het naoorlogse Italië waar een grote behoefte bestond aan eenvoudige transportmiddelen. VESPA werd op deze manier een merknaam. Ook in Indonesië en zo ook op Bali is de Vespa een gewilde scooter mede door zijn authentiek pruttelgeluid. Niet alleen de nieuwe modellen zijn populair maar ook de schrootmodelletjes die ze verbouwen tot de gekste exemplaren. Regelmatig rijden we een groepje Vespafanaten voorbij die een toertje maken met hun omgebouwde scooter. Ze staan ook vaak stil langs de kant of bij een pompstation omdat er panne is wat ze met z'n allen weer verhelpen. Dergelijke omgebouwde en zelf gefabriceerde Vespa's op de weg is in Holland ondenkbaar. Hier op Bali kan dat wel, gewoon rijden en lol hebben met de kentekenplaat van de oorspronkelijke motor. Vespa....in Italië charmant....op Bali stoer!
onderweg naar Denpasar gekiekt
een tankvespa in Negara
het verlengde model
de tuk-tuk in Jakarta....ook een Vespa
de Vespa...ook voor de kleine ondernemer
hoe lager, hoe stoerder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten