Het is altijd weer een uitdaging om in dit oosterse land met zijn oosterse ingrediënten de Hollandse kost te maken. Een week of wat geleden hebben we het idee geopperd om erwtensoep te maken. Maar dan is het de handigheid om de vulling te vinden. Spliterwten zijn er niet. We hebben wel groene erwten op de kop getikt. Niet moeilijk, gewoon in de Indosupermarkt. Een wortel en een prei is ook geen probleem. En de varkenspoot ook niet want op de pasar (markt) zijn ze gewoon verkrijgbaar, groot en klein, achter en voor. Er zijn twee plekjes op de pasar waar het varken verkocht wordt. Hier op Bali eet alleen de Hindoebalinees het varkensvlees. En die eten weer geen rund. Dat wordt weer gegeten door de Moslims. De kip wordt door iedereen gegeten. Dit is ook het meest voorhanden en het goedkoopst. De erwtensoep is helemaal gelukt maar het gemis van de echte Hemaworst konden we niet verbloemen met kleine blikknakworstjes. Dat was een minder alternatief. Maar we hebben ervan kunnen smullen. De volgende keer gaan we verder op zoek naar de rookworst die er gewoon in hoort!
de onvervalste varkenspoot |
de groene erwten na een nachtje weken |
de wortel en de prei |
het resultaat met de knakworstjes |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten