In de supermarkt is het wat handiger omdat daar de kammetjes voorzien zijn met stickers met de naam en streepjescode erop. Inmiddels weten we wel welke wij lekker vinden. De Pisang Susi (de melkbanaan) is populair bij de Balinezen omdat ze die lekker vinden. En wij vinden 'm ook heerlijk zoals ook de Pisang Marlin. Niet zo wit van binnen maar wat geliger en heeft een minder zoete smaak. Ook onze vogel Jodokus, een gele Balinese spreeuw, is er gek op. De "marlin" is ook kleiner en goedkoper dan de "Susu". Daarnaast worden er ook veel grotere bananen Pisang Raja verkocht en dat is de bakbanaan (Pisang Goreng). Een knapperige ietwat vette lekkernij gebakken in de bloem en olie. Naast deze populaire banaantjes zie je ook wel de pisang uit Ambon. Een wat groter en hoekiger exemplaar met weer een andere smaak. Waarom weten we niet...maar er zijn ook importbananen, de Pisang Kavendis (misschien wel vernoemd naar een wielrenner?), te koop in de supermarkt. Deze lijken heel erg op de welbekende Chiquita. Zoveel soorten eigen bananen en dan toch importeren! Dit zijn er nog maar een paar soorten van de velen. En ze hebben allemaal één overeenkomst.....ze zijn allemaal een beetje krom en smaken allemaal naar banaan!
een stukje van het bananenbos van de pasar |
Pisang Susu |
de importbanaan Pisang Kavendis |
de pisang uit de Molukken |
de bakbananen |
volop Pisang Goreng |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten