Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

dinsdag 25 februari 2014

Wat hebben wij gegeten vandaag?

Vandaag stond Rendang Belanda Pedis op het menu.
Lekkere malse "sapi" (draadjesvlees met een randje vet voor de smaak)) met hete boontjes en witte rijst.

Ingredienten Rendang:
* 500 gram runderlappen
* 4 teentjes knoflook, zeer fijn gesnipperd.
* 2 kleine uien, ook zeer fijn gesnipperd.
* 2 kaneelstokjes (Kayu manis) 

* Kruidenmix (Bumbu)
* 1 theelepel Kunyit
* 5 aromatische salamblaadjes (daun salam)
* zout en peper naar smaak


Het vlees:
Het rundvlees, gepeperd en gezouten, in blokjes snijden een kort wokken met een uitjes en knoflook.
Daarna met de rest van de kruiden 4 uur op zijn Hollands laten sudderen in een bij voorkeur gietijzeren braadpannetje.

De boontjes:
Een gesnipperde ui met twee teentjes knoflook aanfruiten met olie in de wok en daarna de boontjes toevoegen met een flinke eetlepel Sambal en daarna even goed doorwokken totdat de boontjes beetgaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten