![]() |
de vroege morgen op het strand |
Rendang is een gemakkelijk klaar te maken gerecht op basis van stoofvlees en kokosmelk.
Ingredienten:
* 500 gram runderlappen
* 400 ml. santen ofwel kokosmelk
* 4 teentjes knoflook, zeer fijn gesnipperd.
* 2 kleine uien, ook zeer fijn gesnipperd.
* het sap van een halve citroen.
* 4 volle eetlepels Sambal Badjak
* 1/2 theelepel laos
* 1 eetlepel kunjit
* 5 aromatische salamblaadjes (daun salam)
* zout naar smaak
![]() |
zelfgemaakte Rendang met boontjes en witte rijst |
* snij het rundvlees in blokjes van 2 centimeter.
* neem een wok en braad het vlees even hoog met de Sambal Badjak en een lepel olie.
* Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe en fruit deze even.
* Voeg nu toe, de santen, het citroensap, wat zout en de kruiden
* Laat het geheel, bij voorkeur in een gietijzeren pannetje, 4 uurtje stoven.
* Let op! het vlees mag niet droogkoken, er moet altijd wat santen zijn.
![]() |
de kunjit en andere kruiden zijn toegevoegd.....de rendang heeft nu nog een gele kleur
maar krijgt gaandeweg het stoofproces de gewenste bruine kleur.
|
![]() |
na 4 uurtjes pruttelen op een laag vuurtje is de Rendang klaar |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten