de vroege morgen op het strand |
Rendang is een gemakkelijk klaar te maken gerecht op basis van stoofvlees en kokosmelk.
Ingredienten:
* 500 gram runderlappen
* 400 ml. santen ofwel kokosmelk
* 4 teentjes knoflook, zeer fijn gesnipperd.
* 2 kleine uien, ook zeer fijn gesnipperd.
* het sap van een halve citroen.
* 4 volle eetlepels Sambal Badjak
* 1/2 theelepel laos
* 1 eetlepel kunjit
* 5 aromatische salamblaadjes (daun salam)
* zout naar smaak
zelfgemaakte Rendang met boontjes en witte rijst |
* snij het rundvlees in blokjes van 2 centimeter.
* neem een wok en braad het vlees even hoog met de Sambal Badjak en een lepel olie.
* Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe en fruit deze even.
* Voeg nu toe, de santen, het citroensap, wat zout en de kruiden
* Laat het geheel, bij voorkeur in een gietijzeren pannetje, 4 uurtje stoven.
* Let op! het vlees mag niet droogkoken, er moet altijd wat santen zijn.
de kunjit en andere kruiden zijn toegevoegd.....de rendang heeft nu nog een gele kleur
maar krijgt gaandeweg het stoofproces de gewenste bruine kleur.
|
na 4 uurtjes pruttelen op een laag vuurtje is de Rendang klaar |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten