Na weer een koude nacht is het een mindere dag dan de voorgaande dagen. Vanmorgen scheen nog wel even de zon maar inmiddels hebben de wolken de overhand en heeft het zojuist een beetje geregend. De temp. om 16.00 uur is 26.7 graden met een LV van 90%
Om de sleur van het "normale" Balinese eten te onderbreken heeft Jacqueline een nieuwe uitdaging gevonden: het bereiden van andere en vooral speciale Indonesische gerechten. De uitdaging voor mij om het in het vervolg samen te doen.
Vandaag stond op het menu: Ame Kumute geserveerd met Nasi Goreng.
Een eiergerecht in kokossaus.
Ingrediënten:
- 8 eieren
- 1 ui
- 5 tenen knoflook
- 1 eetlepel sambal
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kunyit
- 2 dl. santen
- 2 eetlepels asemwater
Bereiding:
Kook de eieren zacht. Snijd de ui en de knoflook fijn, vermeng ze met de sambal, kunyit en het zout. Breng de santen aan de kook en voeg het uimengsel toe. Voeg dan het asemwater en de eieren toe en kook de saus totdat het gebonden is.
- 8 eieren
- 1 ui
- 5 tenen knoflook
- 1 eetlepel sambal
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kunyit
- 2 dl. santen
- 2 eetlepels asemwater
Bereiding:
Kook de eieren zacht. Snijd de ui en de knoflook fijn, vermeng ze met de sambal, kunyit en het zout. Breng de santen aan de kook en voeg het uimengsel toe. Voeg dan het asemwater en de eieren toe en kook de saus totdat het gebonden is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten