Het was een prachtige dag met veel zon en weinig wind. De temp. om kwart over vijf is 28.6 graden met een LV van 85%.
Vandaag stond "nasi campur roerbak" op het menu.
ingredienten
- kipfilet
- brocolli
- sperzieboontjes
- wortel
- taugé
- witte rijst (nasi putih)
- kruiden (bumbu)
- teriyakisaus
- verse tempé
bereiding:
- kook de kip en pluk het malse vlees van het bot en geef de vette stukjes aan de hond.
- snij de groenten in kleine stukjes en kook ze kort voor.
- neem de wok, en doe de geplukte kip erin.
- de taugé, groenten en de bumbu met teriyaki saus toevoegen.
- een koppie water toevoegen.
- het geheel goed mengen tijdens het wokken.
- kook de rijst in rijstkoker.
- snij de tempé in stukjes van een halve centimeter dik.
- marineer de tempé 15 minuten in de bumbu.
- bak de tempé goudbruin in een wok of koekenpan en laat het uitlekken
op keukenpapier. (probeer het zonder zwart randje te bakken, zoals op de foto)
Serveer het op een plat bord met de nasi onder de roerbak.
Indien gewenst kan er ook kroepoek bij gelegd worden.
Selamat makan!
Translate our blog in your language.
Wie zijn wij?
Welkom op ons blog
TAB Indeling
Aantal pageviews t/m vandaag
Aantal pageviews t/m vandaag
Totaal aantal pageviews t/m vandaag
Hot news
Een mijlpaal:
Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten