Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 23 mei 2013

BALI NIEUWS

Bron:NOS.NL

Vliegtuigcrash Bali menselijke fout

Het vliegtuig haalde de baan niet en belandde in het waterHet vliegtuig haalde de baan niet en belandde in het watertwitter.com
Het ongeluk vorige maand met een vliegtuig van Lion Air voor de kust van Bali werd veroorzaakt door een menselijke fout. Dat blijkt uit de eerste bevindingen van de commissie die de crash onderzoekt. Een technisch mankement wordt uitgesloten.
Het toestel, een Boeing 737, zou landen op een landingsbaan die vlak bij de zee ligt. Maar het vliegtuig haalde de baan niet en belandde in het water. Daar brak het in tweeën.
Er zaten 101 passagiers en zeven bemanningsleden aan boord. Ongeveer twintig mensen raakten gewond.

Zwarte lijst 

Volgens de onderzoekscommissie blijkt nu dat de gezagvoerder de landingsbaan niet kon zien en de stuurknuppel moest overdragen aan zijn co-piloot. Het toestel vloog op dat moment al lager dan normaal is bij de landing op Ngurah Rai International Airport op Bali.
Luchtvaartmaatschappij Lion Air staat in de EU op een zwarte lijst. Bij de maatschappij vliegt ook een tiental Nederlandse piloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten