Jacqueline krijgt uitleg van de enthousiaste eigenaar
Midden in de oude stad van Bandung staat een nog volop in werking zijnde oude koffiefabriek "Kopi Aroma". Hier wordt de koffie nog op een houtvuur gebrand. Een langzaam maar traditioneel proces. De koffie wordt eerst 8 jaar opgeslagen en dan verkocht in o.a. de eigen kleine winkel in de fabriek. De fabriek is opgericht en gebouwd in in 1936. De huidige eigenaar (tweede generatie) heeft ons tussen zijn drukke werkzaamheden het proces erg enthousiast uitgelegd. Zijn ouders spreken nederlands en hij ook een beetje. Hij is supertrots op zijn fabriek en dat die sterk en veilig is gebouwd door de nederlanders. Ook in de fabriek zijn er nog hollandse dingen te herkennen zoals oude fietsen en een degelijke meterkast. Tijdens ons bezoek van een halfuurtje stond de winkel steeds vol met koffiekopende mensen. En uiteraard zit er in onze felgekleurde souveniertas ook een pakkie koffie met opdruk in het......nederlands. endandetaart.
lekker hoor!
In de toko Kue wordt "Haagse klappertaart" gemaakt en verkocht. Deze bijzondere lekkernij wordt gemaakt van de kokos uit de bekende noten "kelatan" of wel de klappers. Het is een soort pudding met stukjes kokos met daarop kaneel (kayu manis) gestrooid.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten