In Spanje is het de gewoonte dat er 4x per dag wordt gegeten. Naast deze vaste maaltijden worden er ook tapas gegeten maar dat is eigenlijk meer een gewoonte in het zuiden (Andalucía) en het Catalaanse noorden waar ze "pinchas"worden genoemd. Aan de zuidelijke Costa Blanca ziet men nauwelijks de echte tapas.
1. Desayunar = "ontbijten" na het opstaan
2. Almozar = "schaften" tussen 10.00 en 10.30 uur
2. Comer = "middageten" tussen 14.00 en 15.00 uu
3. Cenar = "avondeten" na 21.30 uur
In de komende weken zal ik de diverse maaltijden uitgebreid beschrijven.
El desayuno (Het ontbijt) |
DESAYUNAR
Het ontbijt in Spanje stelt niet veel voor. De Spanjaarden gaan laat naar bed en zijn 's morgens altijd behoorlijk slaperig. Vóór 9 uur lopen ze vaak te gapen en zijn de ogen nog half dicht.
Het ontbijt is meestal niet meer dan een kop koffie met een Magdalena. Dit is een keekje wat elke morgen vers door de bakker naar de cafetaria wordt gebracht. Een cafetaria is geen snackbar zoals in Holland maar een koffie- en drinklokaal.
Las magdalenas |
De Magdalena wordt doorgaans in de de koffie gedoopt zodat de koffie in de het keekje kan trekken en soppend wordt ie dan naar binnen gewerkt en doorgespoeld.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten