dinsdag 30 juli 2013

Het is mooi geweest

Met enige vertraging zijn we geland in Makassar. Eenmaal buiten werden we weer traditioneel bij onze strot gepakt door taxichauffeurs. We hadden al een hotel vlakbbij het vliegveld geboekt. 800 meter....och dat lopen we wel, geen taxi nodig. Samen met onze Sloveense medebackpackers op weg maar we liepen een donker gat in richting een grote parkeerplaats. Dit kan niet goed zijn! Toch nog maar even vragen..."hotel KG...dat is zes kilometer lopen". Dat is niet de bedoeling dus toch maar een auto regelen. Een aardige man op de parkeerplaats belde voor ons het hotel. "Sorry maar er is maar één kamer". Shit hoe kan dat nou weer? Wij met z'n vieren in een illegale (30.000 RP goedkoper) taxi gestapt naar het hotel. En inderdaad.....niet te belopen. Eenmaal daar bleken er wel twee boekingen te zijn dus probleem om 22.30 uur opgelost. Eerst maar even een hapje eten voordat we gaan slapen...jammer dan....helemaal niets te krijgen...geen warung en geen "rumah makan". Na het verwijderen van een kakkerlak in de badkamer zijn we met een rammelende maag gaan slapen.
Het is 05.00 uur en ja hoor daar is ie weer. De moskeewekker....bijna naast de voordeur!
We vervolgen vandaag onze reis naar.....huis.....naar Bali. Bijna zes weken leven uit de rugzak is mooi geweest. We hebben een fantastische reis achter de rug. Veel beleefd, veel gezien, we waren op veel mooie plekjes en we hebben fijne mensen ontmoet. Het enige minpuntje was het weer want we hebben veel meer regen op ons dak gehad dan verwacht. Het is nu weer tijd om het Balinese leven op te pakken en te gaan broeden op de plannen voor de volgende trip. Lieve vrienden en andere bloglezers....we vonden het weer heel fijn dat jullie met ons meegereisd zijn en bedankt voor de leuke, gekke en warme reacties. 1 opmerking:

Anoniem zei

Hotel...niets te eten...komt me bekend voor...heb 10 jaar geleden daar hetzelfde meegemaakt.
Sulawesi....mooi eiland, maar inderdaad veel regen.

Mochten jullie er nog nooit geweest zijn...probeer de molukken eens...en niet te vergeten....de Banda eilanden....na 2 jaar op Bali gewoond te hebben....wat schoonheid betreft, kan Bali niet tegen de Banda eilanden op.