Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 28 april 2023

Het nieuwe backpacken

 dag 1 vrijdag 28 april

Het is acht uur en Yanti valt al op de klep. Nog een half uurtje en dan vertrekken we maar niet voordat we samen bloementjes hebben gelegd op graf van onze lieve hond Madeetje die we vorige week hebben in moeten laten slapen wegens een ongeneselijk tumor. Diep in ons hart nemen we haar mee op reis. 

Deze reis zijn we gevoederd door het moderne backpacken. Geen grote klassieke rugzakken maar twee handige koffertjes. Een koffertje op onze rug? Nee dat niet maar wel “gewoon” rollen en tillen. Handig…is nu al weer gebleken in Sanur….twintig treden omhoog tillen naar de kamer. Bij het neerzetten eerst wat lucht happen en zweet vegen vant voorhoofd want het is heet. 

Het is weer erg druk op de weg naar het zuiden. Na drie uur rijden eerst een koffiestop bij de zeer gastvrije Toyotagarage in Tabanan. En dan door naar Sukawati. Daar de auto geparkeerd, effe bijkletsen met de ouders van Wayan en een Grab gebeld. Die was er met zeven minuten. En ja hoor veel verkeer bij het naderen van Sanur. De weg naar de nieuwe haven waar de boot gaat naar Nusa Penida, is volledig geblokkeerd. Dit geeft duidelijk aan dat het weer 100% is met het toerisme. Voor ons veel te druk maar wel redelijk in de buurt van de airport Nugarah Rai (half uurtje). Om twee uur zijn we in de homestay Yulia. Eerst nog ergens een lunch en dan vanavond bunkeren (viel tegen) in een warung maar wel tussendoor in de ruststand om de lunch te laten bekomen. En……zoals bijna elke vrouw die bekende drang heeft….Jac. gaat nog ff na de lunch linksaf naar de kledingstalletjes op het strand om wat jurkjes te scoren. Ik ga rechtsaf direct naar ons siestabedje in de homestay. Morgen vroeg op want onze vlucht staat gepland om 09.15.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten