Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 30 oktober 2022

De “Almozar”

We zijn alweer 4 dagen in het Spaanse land. De tijd gaat snel maar dat is wereldwijd. Het weer is nog steeds lekker. Vooral,overdag een prettige 20 plus maar de nachten zijn koud en daar heb ik nogal moeite mee. Vandaag is het zaterdag en dat was altijd “Almozarren” met Basilio in Quincenos. Almozarren is om 10 uur in de de kroeg (Quincenos) eten en drinken. Ik was een fan van gebraden konijn met gebakken aardappelen. Gisteren was het weer zover. Met Basilio en zijn dominovrienden eten en drinken. Maar het drinken hebben we gelaten bij een koffie en één glas wijn want de wijze van drinken van vroeger kunnen we niet meer behappen. Voorheen was het bier, wijn en een glas Ponche Caballero met ijs en soms nog een kleine whisky van het huis bij het weggaan. Ik moet er nu niet aan denken!

Na de “Almozar”, voor ons ontbijt en lunch in één, terug naar het huis van Almudena en Victor om daarna te gaan shoppen in Elche. We gaan naar de enorme sportwinkel van Decathlon en de Carrefour. Met een tas gevuld met t-shirts, hoeslakens en nog wat andere dingen weer huiswaarts. Maar eerst nog even een ijskoffie?  met een taartje. IJscapuccino kennen ze hier niet…het is een warme koffie met daarnaast een glas met een grote ijsklont. Het overgieten in het ijsglas mag je zelf doen. Gelukt! Zonder te morsen. 

In de middag rustig aan en later naar het Indiase restaurant Indian Ocean. In onze spanjetijd een favoriet van ons. We stappen daar binnen en direct worden we herkend door de eigenaar en de barman die er nog steeds zijn. Een hartstikke leuk welkom. Ze hebben de zware Coronatijd gelukkig overleefd. 

Ons onderkomen, het buitenhuis van Almudena en Victor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten