Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 18 juni 2022

Verkeersveiligheid

Wie begrijpt het politiebeleid nog?

Sinds vandaag is verboden:

Het rijden op de motor met teenslippers

Roken in de auto en op de motor

Maar wat wordt er niet gehandhaafd: de helmplicht

Wat is er niet verboden: met meer dan twee personen op de motor, bellen en appen op de motor in de auto 

Het krantenartikel: AKURATNEWS - Het hoofd van de Verkeerspolitie van de Nationale Politie, inspecteur-generaal Firman Shantyabudi, heeft zojuist het gebruik van slippers bij het motorrijden verboden.

 Wat dat betreft, begon Operatie Gehoorzaam 2022 vandaag te worden uitgevoerd.  Dit gedrag lijkt misschien triviaal, maar het heeft wel degelijk impact op de veiligheid van motorrijders.

 "Dit is onze toewijding om de gemeenschap uit te nodigen om eerst vanuit onszelf ordelijk te zijn. De gemeenschap helpt door het bewustzijn te vergroten, goede dingen aan hun kinderen te leren en het gemakkelijkste is (van) de naaste mensen", zei Firman van Polda Metro Jaya, Jakarta , maandag 13 juni 2022.

 "Dus geef geen voorbeeld, denkend dat het kind het niet begrijpt, zegt de vader: 'Wees dichtbij, meneer, zodat u geen helm draagt', rijd op een motor met slippers aan," vervolgde hij.

 Volgens het Verkeershoofdkwartier moet deze gewoonte worden geëlimineerd.  Omdat teenslippers de voeten van motorrijders niet kunnen beschermen.

 "Sorry, ik maak me geen zorgen over het dragen van slippers, er is geen bescherming bij het gebruik van de slippers. Want als je een motor gebruikt, komt het leer in direct contact met het asfalt, is er vuur, is er benzine, er is snelheid. Hoe sneller hoe onbeschermder we zijn, dat is het noodlot", aldus Firman.

 Daarnaast zei Firman ook dat hij wilde dat de politie een gevoel van bewustzijn bij het publiek zou creëren om de regels en veiligheid van het autorijden te imiteren.  Een daarvan is door geen slippers te gebruiken tijdens het motorrijden.

 "Als je dure schoenen zegt, dure beschermende kleding, ja, dat is duurder met ons leven. Houd daar alsjeblieft rekening mee, zodat we klaar zijn met de bestaande uitrusting als we eropuit gaan", zei hij.

 "Dit is het punt van een standaardhelm, het dragen van schoenen. Er zijn nog steeds velen die sandalen dragen omwille van het. Het is een vorm van onze bescherming voor de gemeenschap die we willen bouwen zodat ze er deel van gaan uitmaken, nee langer omdat er officieren zijn", zei Firman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten