Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 2 maart 2022

Ogoh Ogoh

Dag voor Nyepi: Spectaculaire Ogoh Ogoh monsters

Vanmorgen was de jeugd nog volop bezig met het bouwen van een Ogoh Ogoh monster. Vanwege de Coronaregels is het bouwen en uitvoeren alleen toegestaan binnen de eigen “banjar” (dorpswijk) zonder de harde muziek met maximaal 25 personen. De traditionele grote optocht mag voor het tweede jaar op rij niet doorgaan. 



Deze pop is al klaar.

https://www.s-i-d.nl/ogoh-ogoh-en-de-betekenis-van-de-viering-van-pengerupkan-nyepi/

Het doel van Ogoh Ogoh is het verjagen van boze geesten en demonen. De dag voor Nyepi  is er ‘s middags om 12 uur een offerceremonie aan de geesten van de onderwereld, genaamd de Tawur Agung Kesanga ceremonie. De avond (zodra het donker is, vanaf een uur of 6) voor Nyepi is Ogoh Ogoh avond, een spectaculaire optocht met prachtige monsters, fascinerend om te zien! De jeugd uit iedere buurt maakt zijn eigen metershoge monster, die op bamboestokken rondgedragen wordt. De Balinezen blinken uit in creativiteit, dus deze monsters zijn werkelijk schitterend en vol fantasie gemaakt. Bij sommige monsters met hele grote borsten druipt het kwijl uit de mond en blinken grote tanden. Het monster wordt begeleid door muzikanten die zo hard mogelijk muziek maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten