Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 3 maart 2022

Nyepi…..De dag van de stilte.

Vandaag 3 maart om 06.00 uur tot morgen 06.00 uur wordt Hari Raya Nyepi ingeluid. Deze dag is het begin van het nieuwe jaar volgens de Balinese kalender.

Het dagelijks leven van de Balinezen bestaat uit talloze rituelen, waarbij ze twee keer per dag een offer brengen voor de goden. De inwoners van Bali hebben vaak een eigen tempeltje waar ze na het koken ook de goden van gestoomde rijst en groenten voorzien. Aan het einde van de dag wordt er een bloemenoffer gebracht als dank voor de harmonie. Je zou kunnen zeggen dat het leven op Bali één groot ritueel is, waarbij er naast de dagelijkse offermomenten ook nog speciale ceremonies zijn. Een daarvan is Nyepi; de Dag van de Stilte. Deze hindoeïstische feestdag vindt plaats wanneer het nieuwe jaar wordt ingeluid. De kalender van de maan wordt hiervoor gevolgd en zo vindt Nyepi elk jaar in maart plaats, maar nooit op een vaste dag. Tijdens de hindoeïstische feestdag Nyepi maakt lawaai plaats voor stilte. Auto’s en brommers staan stil en zelfs de vliegtuigen blijven aan de grond. Het eiland wordt afgesloten, waarbij er ook geen boten meer aanmeren. De winkels worden gesloten, net zoals scholen en banken. Er wordt geen water gekookt en de lichten blijven uit. Het is tijd voor de inwoners om naar binnen te keren waarbij er wordt gevast en gemediteerd. Met als doel om de boze geesten te laten denken dat Bali compleet verlaten is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten