Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 15 mei 2021

Onder het “genot” van warme, lauwe en koude koffie.

Zitten we gisteren te keuvelen met een hete bak leut terwijl Wayan, onze pembantu, de mop rondom onze zetels zwiert. We hebben het over het feit dat alles zo snel stuk gaat hier in huize aan zee op Bali. De zwembadpomp loopt en filter maar we horen een piepend geluid dat niet gezond is. Dit is ook Wayan niet ontgaan. Ik trek het deksel van het pomphuis omhoog en de lagers vliegen me bijna om de oren. Deze pomp is duidelijk aan zijn laatste dagen bezig. Meteen een nieuwe besteld online wat dat is goedkoper dan een heen en weertje naar een zwembadtoko in Denpasar. De nieuw pomp kost 4,5 juta en dat is 275 euro. Het is een gereviseerde want een geheel nieuwe kost het dubbele. Ahfijn we keuvelen verder, de koffie is al behoorlijk afgekoeld, en onze pembantu draait de kraan open en dat horen wij via het knarsende geluid van de waterpomp die je normaliter nauwelijks hoort. Ik trek de deur open van de gudang (schuurtje) waar de pomp staat en mijn vermoedens worden meteen bevestigd. Ook deze pomp van dik twee jaar oud is naar de overbekende filestijnen. Ik ben na de inmiddels koude koffie op de motor gestapt om info te verkrijgen over een nieuwe waterpomp. Online kost ie RP 700.000 plus koerierskosten. De man van de toko vraagt, en vragen mag hij altijd, 1 juta. Ik confronteer hem met de online prijs en direct gaat er RP 200.000 van af. Kijk zo doe ik graag zaken. Want dat is goedkoper dan online plus bezorgkosten. Dus de deal is RP 800.000 (50 euro)

Het is inmiddels middag, de siesta en de fruithap (pisang met ananas) hebben we achter de rug. Het onderwerp televisie komt op tafel want wij bezitten een “gewone” platte buis die niet pienter is. Per 1 juli a.s. kunnen we de schotel op de vuilnisbelt flikkeren want BVN (Het Beste van Vlaanderen en Nederland) is niet meer te bekijken via de sateliet maar alleen online met enkel nederlandse programmering, de Belgische verdwijnt helemaal. We zijn nu aangewezen op tv kijken via het internet. We schaffen online de Google Chromecast aan (RP 500.000) om te kunnen streamen via ons huisnetwerk naar de niet pientere beeldbuis. Helaas werkt dit kleine ronde kastje niet naar behoren omdat waarschijnlijk de internetsnelheid te laag en onstabiel is. Wij zijn aangewezen om mobiel internet en dat is onstabieler dan een vaste bekabeling die hier niet ligt. Dus moeten we een wel  slimme, een zg smart tv, aanschaffen waarop wij kunnen streamen zoals op het tablet of Smartphone. Op de smartphone tv kijken gaat prima maar we krijgen daar van die kleine oogjes van. Een nieuw wifi router met simcard hebben we vorige week al online gekocht. Dus naar de elektro-toko voor tv-info. Voor 4,5 juta (275 euro) is er een goede slimme 43 inch te koop. Dus dat gaan we dan maar doen. Terwijl we deze beslissing hebben genomen voelen we ineens minder wind en afkoeling. Onze blikken gaan richting de staande ventilator die  blijkbaar ook de geest heeft gegeven. Een nieuwe kost RP 350.000. Morgen met de auto naar Negara om dit alles op te laden. Opgeteld zijn we een kleine 12 miljoen roepias, 725 euro lichter maar dan kunnen we met een beetje geluk er weer een paar jaar tegenaan.

En dan gaan we vandaag met de auto de slimme tv ophalen, de Samsung-doos wordt opengemaakt en er komt een prachtige apparaat uit. Hij wordt gecontroleerd, we betalen en we nemen ‘m mee. Thuis gaan we ‘m installeren en dan blijkt dat een Samsung geen Android besturingssysteem heeft. En dus kunnen we via Google Play de app van BVN niet downloaden. Samsung is eigenwijs en heeft zijn eigen apps en niet de apps die wij willen gebruiken. Zeer vervelend voor ons. We kunnen deze tv niet gebruiken om BVN te kijken zoals wij wensen. Jacqueline is op de motor gestapt naar de winkel en daar begrijpen ze onze situatie en doen helemaal niet moeilijk. We mogen ‘m terugbrengen en omruilen voor een Polytron Android Smart TV. Die wordt volgende week geleverd. Deze niet-Balinese service is echt ongekend  Top! We zijn er blij mee. En onze huidige niet slimme tv hebben al kunnen slijten aan een inwoner van ons dorp. Dan staat die ook niet in de weg niets te doen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten