Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 24 mei 2020

Zwembad

Soms kruipt het bloed......heel af en toe kriebelt het maar dan enkel als het echt nodig is. Ik heb gisteren opgepakt wat wij jarenlang in Spanje hebben gedaan. Zwembadonderhoud.
Omdat het filtersysteem van ons zwembad zijn werk niet naar behoren uitvoert ben ik gisteren het pomphuis ingedoken om het filterzand uit het filter te peuteren. Uit ervaring weet ik dat het een rotklus is en zeker als het in een put onder het waterniveau is. Het is al erg heet en zweterig in de tropen maar in zo’n put tikken de zweetdruppels dubbel. Nadat het oude zand eruit is gehaald hebben we er geen nieuw zand erin gedaan. Er is een innovatieve manier on het water te filiteren. Geen zand maar fiberbollen. Veel lichter in het verwerken en de filteropbrengst is veel hoger. Zand filtert maximaal 40 micron en fiberbollen 10 micron.
Ik heb ze in China online kunnen kopen. De bestelling werd na 9 dagen keurig thuis afgeleverd. Een zak fiberbollen Van 700 gram staat gelijk aan 25 filterzand. Het is ook duurzamer. De pomp verbruikt minder energie omdat de tegenwerking van fiberbollen lager is dan van filterzand. Het zwembadvuil wordt eenvoudig vastgehouden. Ook het minuscule vuil en vetten. Het backwashen hoeft minder vaak en ook korter te gebeuren. Eens per jaar de bollen uit het filter halen en een extra wasbeurt geven in de wasmachine zonder zeep en dan zijn de bollen weer fris en fruitig.
Samen hebben we deze klus in een dag geklaard inclusief koffie, drink en eetpauzes en uiteraard de dagelijkse siesta.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten