Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

dinsdag 28 mei 2019

Granada

We zijn alweer een paar dagen onderweg in het immense grote Spanje en zijn aangekomen in de stad Granada in Andalucia. We hebben onze intrek genomen in het hotel Centro op loopafstand van de Plaza Catholica, de Kathedraal en een straatje met een aantal tapasbarretjes. Auto in de parkeergarage want het openbaar vervoer is hier prima. Gisteren hebben de bus genomen naar het hoog gelegen prachtige Alhambra. We hebben de gehele dag daar gewandeld door de prachtige tuinen van het Generalife. Wij hebben tickets via internet gekocht voor 15 euro inclusief toegang tot het Nasridpaleis van Carlos V. Onze tijd was 16.00 uur en dan mag je één uur daar binnen zijn in dit schitterende paleis. De toegang is gelimiteerd dus heel ver van tevoren, drie maanden, boeken. Dit Paleis mag je niet missen, zo mooi! De overige delen zoals het Generalife en het Alcazaba zijn niet gelimiteerd. Met de bus voor 1,40 euro weer naar beneden. De dag hebben we afgesloten in een tapasbar met een zalige pint bier om onze kelen en inwendige mens weer op nivo te brengen.
Het is heerlijk om veel te wandelen met een temperatuur van overdag 32 graden zonder een zweetdruppel op het voorhoofd. Dit is in de tropen wel anders. We kunnen niet zonder zonnebril omdat het zonlicht scherper is als in Indonesië. Ook de lucht is veel droger en dat merken we vooral aan onze lippen, verstopte neus en droge huid. Regelmatig een goed glas rode wijn en een biertje doet wonderen.

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten