zaterdag 7 oktober 2017

Naar Singapore

Het is vrijdag 6 okober 2017. De wekker gaat al erg vroeg in huize Anjo en Leo, onze vrienden aan de andere kant van het eiland. Na een paar gezellige dagen vliegen we naar Singapore voor een 7 daagse Citytrip. Het is 03.45 uur. We hebben de taxi besteld om half vijf maar om kwart over vier stond ie al voor de deur. Onze vlucht vanaf Ngurah Rai (Denpasar) gaat om 07.00 uur om ons na 2 1/2 uur neer te zetten op het vliegveld Cangi van Singapore. De taxi suist in een half uurtje naar het vliegveld, bijna geen verkeer op de doorgaans zo drukke Bypass. Logisch, het is nog erg vroeg. We zijn dus ruim op tijd om nog een ontbijtje te nuttigen bij La Place. Duur maar wel lekker.
We stijgen op en vallen in slaap om daarna keurig op tijd te landen. We hebben alleen handbagage dus kunnen we direct doorlopen naar de paspoortcontrole. Stempelen en naar de pinautomaat voor een stapeltje Singapore Dollars. We moeten flink om ons heen kijken om te vinden waar staat aangegeven hoe te lopen naar het metrostation van de MRT. Eerst met de skytrain naar terminal 2 waar het MRT station is en ook het verkooppunt voor de tickets. Een 3-daagse openbaar vervoerkaart voor 30 S.Dollar. Drie dagen is de max, daarna weer verlengen voor drie dagen. Één of twee dagen kan ook. We nemen de groen lijn (East West Line) en stappen uit op MRT Lavender. Even vragen hoe we moeten lopen naar Hamilton Street en na 10 minuten Hotel Arcadia gevonden. Buiten is het vochtig warm, binnen koelkasttemperatuur zoals ook in de metro. We checken in en worden door de vriendelijke hoogzwangere mevrouw van de receptie naar onze kamer gebracht. No 202 is voor zes nachten ons onderkomen. De schone kamer met mooie badkamer en zachte vloerbedekking is van alle gemakken zoals airco, flatscreen tv, mini bar, waterkoker, voorzien. Na onze "kogelharde" ervaring in Hongkong zijn we zeer content met het prettig aanvoelende bed. De kamer is niet groot (16 m2) maar dat is heel normaal voor Singapore. De prijs is S.Dollar 150,00 per nacht. Wij hebben dit hotel geboekt bij AirAsia in cominatie met de vlucht. En dat scheelt aardig in de prijs.
Het is tijd om te gaan eten. Net om de hoek is een foodcourt. Van Vietnamees tot Indiaas is daar te nuttigen voor weinig. Nadat we daar hebben gegeten lopen we naar MRT Lavender (EW11) en nemen de groene lijn naar MRT Bugis (EW12/DT14). Daar overstappen op de Downtown Line (paars) naar MRT Botanic Gardens (DT19) vlakbij de ingang van de botanische tuin. Op ons gemak wandelen we door de prachtige stadsnatuur naar de in het midden van het park gelegen Orchid Garden. De Botanischr tuin is gratis maar de Orchideeentuin niet. De entreeprijs is 5 S.Dollar en voor personen van 60 jaar en ouder 1 S.Dollar. De tuin is geweldig. Een soort Keukenhof van Singapore. Geen tulpen maar wel veel prachtige orchideen. Na een half uurtje begint het hard te regenen, we schuilen in een prieeltje en als het weer droog is genieten we weer verder om na een uurtje of twee de tuin te verlaten en verder tecwandelen naar de uitgang aan de andere kant nabij Orchard Road. Het regent weer en dus een mooie gelegenheid om onze voetjes rust te gunnen onder het genot van koffie met een stuk taart. High Tea Time! Special price S.Dollar 11,90 per persoon. We lopen verder onder de soms onderbroken afdakjes van de winkels en restaurantjes langs Orchard Road. Het regent. Het regent hard. We duiken de MRT Orchard (NS22) in. Na twee keer overstappen, terug naar het hotel. Daar krijgen we een tip van de receptioniste dat aan de andere kant van Little India het "Deepavali" festival wordt gevierd. Het is inmiddels al kwart over zeven en wij met bus 23 daarheen. We stappen uit in een prachtig verlichte brede straat. Aan de overzijde is de ingang van de avondmarkt. De sfeer is 100% India. We struinen over de markt naar de uitgang en eten daar in een stalletje op de hoek. Heerlijk gekruide kip met naanbrood. We lopen weer terug en nemen bus 23 weer maar dat is voor terug nou net de foute bus. Wij dachten dat die weer terug zou gaan richting hotel maar we kregen al vlotjes in de gaten dat dit niet zo was. De dubbeldekker zit bomvol. We vragen en krijgen het advies om te blijven staan tot de eindhalte en daar de MRT te nemen. Na een uur in de bus zijn we bij het eindpunt en nemen de metro vanaf MRT Tampines (EW2) naar MRT Lavender (EW11). Nog een stukkie lopen en vermoeid rollen we in het lekkere bedje. Morgen weer een dag.
Geen opmerkingen: