woensdag 11 oktober 2017

Haw Par Villa

Haw Par Villa is he meest bizarre, lugubere en bijzondere themapark wat we hebben bezocht.
In de jaren ‘30 werd dit attractiepark opgezet door de gebroeders Aw, die over het algemeen geassocieerd worden met hun uitvinding van tijgerbalsem. Hun andere onderneming is echter minstens even noemenswaardig. In Haw Par Villa wordt de bezoeker door middel van kleurrijke standbeelden onderwezen in Chinese normen en waarden. Meer dan duizend beelden over oude mythen, legenden, geschiedenissen, veelal met een Boeddhistische grondslag, staan verspreid over het terrein.
Klinkt als een prima pretpark voor een dagje uit met het gezin, nietwaar? Tót je de Ten Courts of Hell betreedt. In dit deel van het park wordt op grafische wijze uitgebeeld wat er met je zal gebeuren als je zonden begaat. En daarbij blijft geen detail je gespaard: van organen die uit opengesneden lichamen komen zetten en mensen die in tonnen fijngemalen worden, tot personen die levend worden verbrand of verdronken. 
Over dit gedeelte van het park schrijf ik een apart artikel.

In de eerste vijftig jaar van het bestaan van het park genoot het een immense populariteit. Het was de plek voor ouders om hun kinderen mee naar toe te nemen en te onderwijzen over moralen. Tegenwoordig gaan er speculaties te ronde dat het park niet lang meer zal bestaan, omdat het in de afgelopen jaren veel aan bekendheid verloren heeft. Des te meer reden om dit absurde attractiepark nog snel een bezoekje te brengen! De entree van Haw Par Villa is geheel gratis en gemakkelijk bereikbaar met de MRT Groene lijn station Haw Par Villa CC25. De ingang van het park is direct naast de uitgang (rechtsaf) van het MRT station.
Geen opmerkingen: