Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

maandag 21 augustus 2017

Hari Saraswati

Dit is de dag dat er in de loop van de ochtend grote ceremonies plaatsvinden op alle Balinese scholen.
Hari Saraswati is een speciale dag in Bali waarop de Godin van de kennis wordt aanbeden.

Saraswati is de godin van kennis, gesymboliseerd door een mooie vrouw met vier handen, die op een witte zwaan rijdt onder waterlelies. Haar handen houden een lontar, het palmbladmanuscript; Een ketting, het symbool van kennis als iets dat nooit eindigt; En een muziekinstrument, het symbool van de wetenschap als iets dat door de groei van de cultuur ontstaat. Tijdens de Saraswati-dag worden scholen en instituten van onderwijs over het eiland overstroomd met studenten die allemaal in hun ceremoniële kledij gekleed zijn voor een sessie van communaal gebed. De boeken zijn hooggestapeld en gezegend met het aanbieden van vruchten, bloemen en een besprenkeling van heilig water. Studenten maken gebruik van deze gelegenheid om te bidden voor begeleiding met toekomstige studies en om een ​​harmonieus leven te leiden dat aan de basisrichtlijnen van het hindoeïsme voldoet.

De Balinese Hindoes in het algemeen zullen ook op deze dag naar de tempels en andere heilige plaatsen gaan. Net zoals de leerlingen brengen zij hun offertes dankbaar, want kennis is iets dat hen van de duisternis kan bevrijden. Maar in de middag van Saraswati-dag mogen de Balinese Hindoes geen boek lezen of schrijven, omdat alle boeken zijn aangeboden. Op de ochtend na Hari Saraswati gaan de aanbidders naar het strand om te baden en zich te zuiveren in een reinigingsritueel. Dit markeert de conclusie van deze bijzondere religieuze gelegenheid waar de Balinese Hindoes hun eeuwige dankbaarheid voor God Almachtig tonen die door de etherische Godin Saraswati verpersoonlijkt is.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten