Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 22 augustus 2015

Droogte

Bali gewaarschuwd voor grote hoogte
De Indonesische rampenbestrijdingsdienst BNPB waarschuwt dat grote delen van Bali, waaronder ook enkele toeristische gebieden, binnen enkele maanden te maken kunnen krijgen met ernstige droogte. 
Verscheidene regio's op Bali hebben al te maken met droogte. Het gaat om de regio Buleleng in het noorden van Bali, en drie regio's in het oosten van het eiland: Karangasem, Klungkung en Bangli. Inwoners van die gebieden hebben moeite om aan schoon water te komen voor dagelijks gebruik. De BNPB houdt rekening met een verdere verslechtering van de situatie. Zo kunnen er grote watertekorten ontstaan, schrijft The Jakarta Post.
De BMKG, het Indonesische KNMI, verwacht de komende 30 dagen geen neerslag in de volgende gebieden: Buleleng, het westelijke deel van Jembrana (West-Bali) en het zuiden van Denpasar. Volgens de BMKG moeten Buleleng, Jembrana en het zuiden van Badung waaronder ook Kuta, Tuban, Jimbaran en Pecatu, voorbereid zijn op tenminste 60 dagen zonder regen.
Volgens een woordvoerder van de Indonesische rampenbestrijdingsdienst zal als gevolg van het weersfenomeen El Niño, het droge seizoen in het Pacifische gebied rond de evenaar tot het einde van dit jaar aanhouden.
'De BMKG verwacht dat El Niño gevolgen zal hebben voor gebieden ten zuiden van de evenaar. Het droge seizoen zal heviger toeslaan met extreem weinig neerslag tot het einde van dit jaar', aldus een woordvoerder van BNPB zoals geciteerd door The Jakarta Post.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten