Gisteren zijn we vroeg van huis gegaan omdat Jacqueline zich ging onderwerpen aan een Balinese kookles in Sanur. Samen met Anjo en nog drie andere vrouwen heeft ze vandaag les gehad in het maken van de "Bumbu Bali" en andere gerechten zoals "Ayam Betutu", Sate Lilit Ayam", sop Cramcam Ayam", "Ikan Sambal Matah", "Sayur urab", "Sambal udang" en het toetje "Dadar Gulung.
Na een uurtje of drie kokkerellen zijn ze na het in ontvangst nemen van een diploma weer huiswaarts gekeerd waar Henk en Leo met rammelende magen en waterige monden zaten te wachten op de lekkere hapjes. Maar helaas! Wij moesten het doen met het toetje "Dadar Gulung" (erg lekkere pannekoekjes gevuld met een kokosmengsel). De andere gerechten hebben ze ter plekke, direct na de les, zelf opgepeuzeld. En terecht!
Morgen gaan we met het certificaat in de tas en de opgedane kookkennis weer huiswaarts naar Yehkuning waar Jacqueline het vandaag geleerde hopelijk in de praktijk gaat brengen.
 |
vijf vrouwen en twee koks |
 |
het toetje |
 |
klaar om het eigen bereidsel te verorberen |
 |
Ayam Lilit |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten