Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 1 juni 2012

Eetgewoonte

Een prachtige dag. Volop zon en een zacht briesje. We hebben een heerlijke strandwandeling gemaakt met na afloop rode schoudertjes. Om 21.30 uur nog een temp. van 27,3 graden en een LV van 82%. De regen is uitgebleven.
In Spanje gingen we regelmatig uit eten in een Spaans restaurant. Na afloop van zo'n dagmenu rolden we volledig rond naar buiten. Wij noemen dat het "Casa Antonio Gevoel". En de kenners c.q. vaste bezoekers weten precies wat we bedoelen. Een voorgerecht, een salade, een hoofdgerecht, een toetje, koffie en natuurlijk de fles rode wijn. En dan volledig voldaan naar huis voor de siësta om uit te buiken.
Hier is het anders. We gaan regelmatig naar de Pasar Malam (de avondmarkt) in Negara waar aan vele warongs gegeten kan worden. Niet meer dan een maagvullende maaltijd. Maar wel lekker! Om maar een paar mogelijkheden te noemen: Nasi Campur (lijkt op Nasi Rames), Mie Kuah (Noodlesoep), Mie Goreng, Soto Ayam met witte rijst en Sate of gewoon Nasi Goreng met een gebakken ei erbovenop. Deze maaltijden geven je niet dat volle gevoel zoals in Spanje maar wel van "lekker gegeten". Dus uitbuiken is niet nodig. Waarbij wel aangetekend dat het "trekgevoel" weer sneller aanwezig is dan in het Spaanse.
wachten op het bordje Mie Goreng met een gebakken eitje  
Soto Ayam met witte rijst en een sateetje

3 opmerkingen:

  1. Katrien en René1 juni 2012 om 21:52

    Dat uitbuiken kennen we, niet waar. Maar dit klink ook erg goed. alleen 's avonds eten, daar zouden wij wel aan moeten wennen. Het 's middags eten, dat vinden we van Spanje zo heerlijk en dan daarna de siësta (net wakker dus)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kwestie van wennen: mijn vroegere indonesische schoonmoeder had altijd sneller honger na het eten van aardappelen!

    BeantwoordenVerwijderen