Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 7 mei 2011

Spanje -- Rode peper

Een vleugje van de rode Spaanse peper door de maaltijd vermindert het hongergevoel en verhoogt het calorieverbruik. Deze bevinding is volgens Amerikaanse onderzoekers van de Purdue University de manier om gewichtsverlies te realiseren.
Het is de stof capsaïcine, die de scherpe smaak van peper veroorzaakt en daarbij het hongergevoel vermindert en het energieverbruik na de maaltijd opkrikt. Capsaïcine stimuleert de receptoren op de tong, die gevoelig zijn voor hitte en pijn, wat een branderig gevoel geeft. Het branderige gevoel bevordert de spijsvertering, evenals de verhoogde lichaamstemperatuur.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Henk,

    De Spaanse rode peper zorgt ook voor stuwing van de hitte,deze komt dan uit je schedel,heb enige ervaring van de soep bij de Cinees in Lo Po Pen.

    Groet
    Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker hoor!! die chinees in LO PEPIN
    En jij hield je nog groot...alsof er niets aan de hand was.

    BeantwoordenVerwijderen