Een vleugje van de rode Spaanse peper door de maaltijd vermindert het hongergevoel en verhoogt het calorieverbruik. Deze bevinding is volgens Amerikaanse onderzoekers van de Purdue University de manier om gewichtsverlies te realiseren.
Het is de stof capsaïcine, die de scherpe smaak van peper veroorzaakt en daarbij het hongergevoel vermindert en het energieverbruik na de maaltijd opkrikt. Capsaïcine stimuleert de receptoren op de tong, die gevoelig zijn voor hitte en pijn, wat een branderig gevoel geeft. Het branderige gevoel bevordert de spijsvertering, evenals de verhoogde lichaamstemperatuur.
Hoi Henk,
BeantwoordenVerwijderenDe Spaanse rode peper zorgt ook voor stuwing van de hitte,deze komt dan uit je schedel,heb enige ervaring van de soep bij de Cinees in Lo Po Pen.
Groet
Theo
Lekker hoor!! die chinees in LO PEPIN
BeantwoordenVerwijderenEn jij hield je nog groot...alsof er niets aan de hand was.