Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 15 juni 2018

Het Grand Palace

Vrijdag 15 juni,
Zo heel vroeg als gisteren hoeven we er niet uit. Vandaag dus wel tijd voor een gebakken eitje met bacon. Heerlijk! Na het ontbijt nemen we de benenwagen naar het “Grand Palace”, het Koninklijk Paleis dat nog steeds gewoon in gebruik is. Gelukkig waren we er ruim voor half negen als de poorten opengaan. Achter ons groeide de rij wachtenden in een rap tempo. Wat een mensenmassa. Het Paleis en de tempel Wat Phra Kaew liggen op hetzelfde terrein. Hier gelden strenge kleding voorschriften. Benen en schouders bedekt, geen spijkerbroek, geen rokjes, geen korte broek. Jacqueline had haar schouders  bedekt met een omslagdoek maar dit mocht niet dus werd ze doorgestuurd samen met velen naar de shop om een t-shirt te kopen. In de tempels is een omslagdoek nooit een probleem. De tempel Wat Phra Kaew hebben we dinsdag al bezocht maar toen was het Paleis gesloten. Iedereen stormt nu naar binnen bij de tempel dus hebben wij de ruimte om te wandelen rondom het Paleis. Er mag niet naar binnengegaan worden maar aan de buitenkant is het ook prachtig. 
Rond elven lopen we naar pier 9 om de publieke waterbus te nemen. Voor 15 Baht pp kunnen we van de boot af waar we willen. Wij stappen af op pier 1, (central pier). Hier nemen we de Skytrain naar het station National Stadium. Hier staat de enorm grote shoppingmall MBK. En uiteraard gaan we naar binnen om rond te neuzen en koffie te drinken. Het is gigagroot met heel veel winkels. 
Terug met de Skytrain en de waterbus. We stappen af op pier 13 en kuieren door smalle gezellige straatjes naar het hotel. 
We rusten even, ontdoen onze voeten van de sokken en schoenen, schieten onze flipflops aan en een vijftal minuten later zitten we aan een tafeltje bij de buurman. Hij maakt heerlijke PadThai. 
Inmiddels begint het keihard te regenen maar gelukkig zitten wij droog en genieten van ons bordje.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten