Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 2 januari 2021

Zestig plussers en het vaccin.

Ik schrijf niet vaak over de pandemie maar dit artikel treft mij ook in de laatste alinea. Dus maak ik een uitzondering om het dit keer wel te publiceren mede omdat het duidelijk niet goed gaat met de bestrijding van het virus in Indonesië.

besmettingen

Indonesië dat vanaf 1 januari haar deuren afgrendelde voor alle buitenlanders, sloot het jaar af met een dramatische stijging van het aantal besmettingen met Covid-19. Volgens een opgave van het Ministerie van Gezondheid kwamen er in december 204,315 nieuw geïnfecteerden bij, een toename 27,5 procent. Het totale aantal besmette mensen staat nu op 743,198.

Sinds de eerste coronagevallen in maart 2020 is dit de grootste stijging, die geregistreerd werd. Ziekenhuizen en ook begraafplaatsen in de zwaarst getroffen gebieden zitten nu zowat aan hun capaciteit. In December overleden er op zijn minst 5,193 mensen aan Covid-19, dat het totale aantal op 22,138 brengt.

De provincies met de meeste besmettingen zijn Jakarta en Oost en West Java. In december zag Yogyakarta het aantal besmettingen verdubbelen. Maar ook op andere eilanden is sprake van een nieuwe besmettingsgolf. Meer dan een derde van de in totaal 31.062 besmettingen op Zuid-Sulawesi vonden plaats in december.

besmettingen

Inmiddels heeft Indonesië een tweede zending met Covid-19 vaccins ontvangen van Sinovac Biotech uit China dat de totale voorraad op drie miljoen brengt. In de eerste of tweede week van Januari zal een begin gemaakt worden het inenten van 1.3 miljoen mensen uit de gezondheidszorg. Maar voordat het vaccinatieproces kan beginnen moet de Food and Drug Control Agency (BPOM) daarvoor toestemming geven. Sinovac heeft tot nu nog geen resultaten bekend gemaakt van de derde testfase van het vaccin.

Daarbuiten heeft Indonesië bij het Chinese bedrijf een bulklading van het medicijn besteld, dat door het Indonesische staatsbedrijf Biofarma ter plaatse tot 45 miljoen vaccins wordt verwerkt. Daarmee worden als eerste de ambtenaren aan de loketten van openbare diensten ingeënt en vervolgens 21,5 miljoen ouderen, waarmee men in april hoopt te starten. 

Het Sinovac vaccin kan alleen gebruikt worden bij mensen tussen 18 en 59 jaar oud.

Bron:trefpuntazië.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten