Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 21 juni 2015

Udeng

De Udeng is een hoofddeksel die zijn oorsprong vindt in Bali. Deze hoed wordt voornamelijk gedragen door de Balinezen tijdens traditionele ceremonies, traditionele bijeenkomsten, religieuze activiteiten, religieuze feestdagen, en soms elke dag gedragen door ouders en religieuze leiders. Het is een doek die op een speciale manier wordt gevouwen zodat de knoop op het voorhoofd komt te zitten. De Udeng Bali is een hoed die meestal gedragen wordt door mannen en wordt gemaakt in allerlei kleuren en prints. Dit traditionele hoofddeksel wordt in verschillende kleuren gedragen. Bijvoorbeeld bij een crematie is de kleur altijd donker en bij officiële ceremonie in de tempel altijd wit met daarin een gouddraad verwerkt. Bij een huwelijk heeft batik of batikmotief de voorkeur. De vouw die hoger is aan de rechterkant symboliseert dat mensen goed proberen te zijn in plaats van kwaad. De knoop in het midden staat voor de focus van iemands gedachten, terwijl de doek die naar boven wijst God symboliseert.
Sommigen beweren dat deze hoofddoek symbool staat voor de Hindoe drie-eenheid: Brahma, Wisnu en Siwa. Anderen beweren dat de Udeng dient als verbinding tussen God en de mens.
de Udeng van een Hindoepriester, simpel en altijd wit.


de Udeng van een Gamelanorkestmusicus


op deze wijze wordt de Udeng gevouwen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten