dinsdag 31 maart 2015

VISUM AFGESCHAFT

Geen visum meer nodig voor Indonesië

(Novum) - Nederlanders hebben sinds deze week geen visum meer nodig als ze minder dan dertig dagen naar Indonesië gaan. 
Dat heeft het ministerie van Economische Zaken bekendgemaakt. Minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst (D66), die tot zaterdag op handelsmissie naar het land is, had hier op aangedrongen.
De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono had het afschaffen van het visum begin april al toegezegd aan premier Jan Peter Balkenende (CDA). Indonesië heeft de visumplicht afgeschaft om zakendoen eenvoudiger te maken. Nederlandse bedrijven investeerden vorig jaar ruim 575 miljoen euro in het land. De afschaffing van het visum moet dit bedrag opvoeren. 
De aanvraag van een visum moest minsten drie weken voor aankomst in het land worden gedaan, waarna nog minstens anderhalve week moest worden uitgetrokken voor het document binnen was. Reizigers uit veel andere landen konden al direct na aankomst in Indonesië een visum kopen. Ook was het visum sinds februari 2004 niet meer gratis voor Nederlanders. 
Nederlanders krijgen voortaan een zogeheten visa on arrival (VOA) op het vliegveld in Indonesië. Dit document is minimaal een week en maximaal dertig dagen geldig. Mensen die langer willen blijven moeten wel gewoon een visum aanvragen. Een VOA kost tien tot dertig Amerikaanse dollar.

Geen opmerkingen: