OP DE CAMPO |
Vandaag hebben we gegeten op de campo (een weekendplek) van Basilio en Mari Carmen, onze spaanse vrienden. Mari Carmen heeft heerlijke "Pilotas de carne" gemaakt die gegeten wordt in een bord met vermicellisoep (sopa de fideos). samen met basilio zijn broer en zijn dochter Modena hebben we genoten van dit lekkere streekgerecht.
Daarna een bord "Cocido". Dit is ook een gerecht van de streek. Gekookte aardappelen met garbanzas (bonen) en een gesudderde kippenpoot. Dit alles voorafgegaan met "Ensalada de mariscos" en verse tomaten in de olijfolie. Deze tomaten komen, ongespoten, vers uit eigen tuin. Ook de kip kwam uit de eigen kippenren.
En daarna werd al het lekkere afgeblust met taart en andere toetjes, koffie, en een borrel.
Volledig voldaan keerden we later weer huiswaarts om morgen weer "fris" de maandag aan te pakken.
PILOTAS DE CARNE |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten