Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 11 mei 2022

Kraakhelder water

De AC hebben we gehele nacht aangelaten omdat het anders vrij warm is in de kamer. Dit resulteerde wel in een droge strot bij het wakker worden. Met een beetje schrapen en een paar slokken water voelde het al minder droog aan. Het is half 8 en het ontbijt wordt ons voorgezet. Soto sapi (rundvleessoep) met rijst en weer die gitzwarte koffie. 

We starten de mororen en gaan dan twee keer rechtsaf richting de Goa Kristal in Bolok. Volgens G Maps alsmaar 13 km rechtdoor en dat bleek dus niet zo te zijn. We misten een weg naar rechts en daardoor kwamen we steeds verder weg van onze bestemming. Maar de mensen hier zijn zeer behulpzaam. Twee mannen zagen ons tobben en mopperen en dus hebben ze ons terug gebracht (10km) naar de kruising waar het mis ging. Vanaf daar is het nog 15 km naar de grot met het kristalheldere water. De wegen op Timor zijn erg slecht. In Kupang is het redelijk maar daarbuiten is de weg gezegend met veel kuilen en gaten. 

Het is even zoeken want een bord aan de weg staat er niet. Wel bij de grot zelf maar dat is wat laat. Het hek zit op slot met een dikke ketting maar twee jongetjes zeggen ons dat we het nummer op bord moeten bellen en dan komt er iemand. En inderdaad zo gezegd zo gedaan. Na 15 minuten wachten in de brandende zon en geen streepie schaduw komt er een man met de sleutel en die gaat ons voor naar de grot. Het is 15 meter op gladde stenen naar beneden maar dan zie je wel iets bijzonders. Prachtig! Voor Jacqueline is het te glibberig en die besluit boven in de grotopening te blijven zitten. 

Mede door de lichtinval is het een prachtige grot die in 2015 is ontdekt. Het water is zo helder dat ik niet zag dat er in een gleuf water stond dus één natte sok en schoen. 

Het water is brak omdat het vlakbij zee is. We schuiven de man en het jongetje wat geld toe en we gaan weer. Onze volgende bestemming voor vandaag is de waterval van Oenesu (je zegt: Ohènèsoe). Weer een hele slechte weg er naar toe. Veel losse stenen, geen asfalt en enorme kuilen. Maar met beleid en rustig aan komen we er wel. We hebben ‘m gevonden. De waterval is prachtig maar alles eromheen is jammerlijk in verval. Het water zal altijd blijven vallen maar de rest zal geen jaren meer overleven. We nemen de tijd en frissen onze voetjes op in het heerlijke heldere water. Dat gedaan klauteren we via de afgebrokkelde traptreden omhoog en rijden terug naar het Guesthouse. Weer een mooie dag. De hoogste tijd voor relex en een hapje eten. Morgen gaan we met de auto naar Soe in het binnenland. 










Jacqueline gaat niet verder naar beneden, te glibberig.
De slechte weg naar de waterval.




Dat schiet lekker op zo’n afvalbak

1 opmerking:

  1. Nou ik snap wel dat Jacqueline niet naar beneden ging als ik jou daar zo zie staan. Een verkeerde beweging en de vakantie is over denk ik :-)

    Oenesu idd een prachtige waterval maar jammer alles erom heen in verval.
    Niet ver van Soe is een waterval in een wat mooiere setting de Oehala mochten jullie daar nog in de buurt komen.

    BeantwoordenVerwijderen