Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 23 augustus 2014

benzinebonnen

Het kopen van een nieuwe auto in Holand is een kwestie van de prijs en daarna onderhandelen over die prijs en de accessoires en andere opties. Na het geven en nemen komt de eindprijs tot stand.
Op Bali is het een beetje anders. Onze vriend Jan kocht hier een aantal maanden geleden een nieuwe auto. De prijs is de prijs en praten over extra's is er niet bij. Maar na sterk aandringen werd er toch iets extra's gedaan na een akkoord met de hoofddealer van Chevrolet in Jakarta. De dealer in Denpasar mag zelf nog geen sticker of aansteker weggeven. Het resultaat was een set matten en voor vijf miljoen roepia's aan benzinebonnen. Meer zat er niet in. De auto werd opgeleverd na betaling van het volledige aankoopbedrag maar dan zonder matten want die moeten nog door Jakarta geleverd worden. Ook de bonnen zijn er nog niet. Ook de compensatie voor het heen en weer rijden om te vragen of de matten en de bonnen er al zijn is niet aan de orde. Maar na veel aandringen kwamen de matten toch vanaf Jakarta . En dan de bonnen nog. Die waren weer wat later. Maar goed na een belletje van Jan want zelf bellen doen ze niet. "ze liggen klaar hoor, je kan ze ophalen". Jan naar Denpasar en daar lagen de bonnen wel maar niet allemaal. "Van de drie miljoen Roepia's hebben we alvast één miljoen". Jan: "Maar de afspraak is vijf miljoen". "Nee hoor sorry maar is het drie miljoen". Jan dat ene miljoen in bonnen van RP 100.000 per stuk in ontvangst genomen en maar weer wachten op de resterende twee miljoen. En die kwamen vorige week. Jan en ik naar Denpasar om ze op te halen volgens afspraak om 12.00 uur. De baas was er niet en de bonnen lagen niet klaar. Dan maar de volgende dag weer terug. Mooi! De baas was er weer niet maar hij had wel de bonnen  klaargelegd om ze door het huppelende showroommeisje overhandigd te worden aan Jan. Hé....een foutje het resterend aantal is geen 20 bonnen maar 30....."tel maar na". Gauw wegwezen! Dus 50 bonnen is 40 bonnen geworden. Dat de baas wellicht 10 bonnen tekort komt aan het einde van de maand is zijn probleem.
Zo dat is toch nog geregeld. We kunnen tanken. Maar dat tanken kan maar bij één pomp op geheel Bali en dat is in de wijk Renon in Denpasar. Wij daar naar toe....naar de pomp met de reguliere solar (diesel) met de prijs van RP 5.500. De pompbediende:"sorry sir maar je moet bij de pomp van Biosolar zijn want met deze bonnen kan geen reguliere diesel getankt worden want dat is gesubsidieerd en biodiesel niet, kijk maar op de bon...het staat erop"! De prijs geen RP 5.500 maar Rp 14.350 en dat is 2,5 keer zo duur! We hebben maar snel getankt en zijn een biertje gaan drinken. Wat een land met wat een mentaliteit! Maar we vinden het nog steeds fijn om hier te wonen met al zijn verrassingen  en noem het maar....rariteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten