dinsdag 25 februari 2014

Wat hebben wij gegeten vandaag?

Vandaag stond Rendang Belanda Pedis op het menu.
Lekkere malse "sapi" (draadjesvlees met een randje vet voor de smaak)) met hete boontjes en witte rijst.

Ingredienten Rendang:
* 500 gram runderlappen
* 4 teentjes knoflook, zeer fijn gesnipperd.
* 2 kleine uien, ook zeer fijn gesnipperd.
* 2 kaneelstokjes (Kayu manis) 

* Kruidenmix (Bumbu)
* 1 theelepel Kunyit
* 5 aromatische salamblaadjes (daun salam)
* zout en peper naar smaak


Het vlees:
Het rundvlees, gepeperd en gezouten, in blokjes snijden een kort wokken met een uitjes en knoflook.
Daarna met de rest van de kruiden 4 uur op zijn Hollands laten sudderen in een bij voorkeur gietijzeren braadpannetje.

De boontjes:
Een gesnipperde ui met twee teentjes knoflook aanfruiten met olie in de wok en daarna de boontjes toevoegen met een flinke eetlepel Sambal en daarna even goed doorwokken totdat de boontjes beetgaar zijn.

Geen opmerkingen: