Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 18 november 2012

Kentang

Bali staat bekend om zijn "sawahs" (rijstterrassen) en Java ook om zijn uitgestrekte "paddies" (vlakke rijstvelden). Vanuit de trein fascinerend om te zien. Die dendert dwars door honderden kilometers rijstvelden. Als men het over de terrassen heeft dan spreekt men over rijst maar in de bergen van Dieng is dat anders.
De aardappelterrassen van Dieng 
Javaanse vrouwen tussen de aardappelen
Gisteren toen we de bergen inreden naar het plateau van Dieng viel het ons op dat daar ook bergterrassen waren. Op zich niets bijzonders voor dit prachige land maar door het koelere klimaat worden op deze terassen geen rijst maar vooral aardappelen (kentang) verbouwd. Voor de goede verstaander "errepuls, veul errepuls" (Hoeksewaards dialect). Deze bergrug ligt op dik 2000 meter hoogte en dus is het klimaat een stuk koeler als "beneden" En niet geschikt voor de rijst. In vergelijking met Yogya is het daar heerlijk om te wandelen. Wij hadden dan wel de pech dat het bewolkt en regenachtig maar het was daardoor niet minder mooi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten