Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 4 oktober 2013

Jodokus

Onze vogel Jodokus is een:



De Borneose boomekster (Dendrocitta cinerascens) is een zangvogel uit de familie van de kraaien en het geslacht boomeksters.
Beschrijving
De Borneose boomekster is een vrij forse vogel, 40 cm lang, met een lange staart die trapvormig afloopt, met bruine, ronde vleugels en betrekkelijk kleine poten. De vogel is van onder rosse tot bruinachtig gekleurd en wit boven op de kop en een dunne, zwarte wenkbrauwstreep, die doorloopt tot aan de bovensnavel. De rug is grijs en de stuit vuilwit. De vleugels zijn zwart met een witte vlek en de staart is grijs, waarbij de uiteinden van de staartveren zwart worden. De Borneose boomekster is een luidruchtige vogel met een uitgebreid repertoire aan geluiden waarbij ook andere vogels geïmiteerd worden.
Leefgebied
De Borneose boomekster is een vrij algemene vogels in hellingbossen en valleien in het noorden van Borneo (Sabah, Sarawak en het noorden van Kalimantan) op een hoogte tussen 300 en 2800 meter boven de zeespiegel. Het leefgebied bestaat uit de randen van tropische bossen, gebieden met struikgewas en soms ook in cultuur gebracht land, waar hij betrekkelijk tam kan worden. Boomeksters foerageren in de kronen van bomen en door struikgewas, soms alleen, vaak ook in groepjes. Ze eten bessen en kleine vruchten, zaden en grote insecten zoals kevers en kakkerlakken.
BirdLife International beschouwt deze soort samen met de Maleise boomekster als dezelfde soort. Op Borneo is het een algemene vogel. Er is geen aanleiding te veronderstellen dat de soorten in aantal achteruit gaan. Om deze redenen staan deze boomeksters als niet bedreigd op de Rode Lijst van de IUCN.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten