Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 22 november 2013

schooluniform


Vandaag een prachtig begin van de dag. Het zonnetje schijnt volop en de temp. om 07.00 uur is 26 graden. In de loop van de middag trok de hemel dicht, gevolgd door de bijna dagelijkse regenbui.

Het is weer donderdag. Tijd om te gaan zwemmen voor de broodnodige beweging. Jacqueline doet dit twee keer per week in Negara. Op de skelter naar dit gedateerde zwembadcomplex dat bestaat uit drie baden. Een heus wedstrijdbad met startblokken, een iets kleiner bad en een pierenbadje. Het wedstrijdbad is altijd groen gekleurd en niet echt fris om daarin een duik te nemen. Zo af en toe wordt er toch een “groene” duik genomen door iemand die blijkbaar niet op de hoogte is van hoe een zwembad behoort te zijn. Het andere bad is wel voorzien van voldoende chemicaliën maar is eigenlijk nooit lekker helder zoals dat wij dat kennen. Er is in te zwemmen maar het sprankelt niet. Maar bij gebrek aan beter worden in dit bad de 60 banen door Jacqueline volbracht. En het gekke is dat er meestal geen kip te zien is op die enkeling na van die “groene” duik. Tot afgelopen maandag de welbekende aap uit de welbekende mouw kwam. Tijdens het trekken van de baantjes, halverwege, kwam er een luid kabaal makende schoolklas het complex ingestormd. Van de ca. 25 schoolkinderen namen er twee de moeite om zich om te kleden terwijl de rest met het schooluniform aan te water ging zonder rekening houdende met het feit dat er ook nog iemand aan het banen trekken was. Nu werd duidelijk waarom het water een troebele aanblik heeft. Het zijn net dieren die uit het water komen….even droogschudden want een handdoek is niet voorhanden en op de sekuter droogwaaiend naar huis. Er restte voor Jacqueline niet anders dan haar inmiddels zeiknat geworden rugzakje op te pakken en het voor gezien te houden. Helaas moeten we wederom constateren dat er van enige discipline of fatsoen geen sprake is ondanks de buitenkant door het schooluniform.  Dat de moslims gekleed te water gaan was ons wel bekend maar de Balinese Hindoes zijn dus niet anders.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten