Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 26 december 2012

de feesttrompet

Van de Kerstdag was hier niets te merken omdat  hier in Yehkuning iedereen Hindoe is en in het aangrenzende AirKuning moslim, was het gisteren een dag als zovelen. Er wonen wel christenen op Bali maar die zijn ver in de in minderheid. Ook op Java zijn wel sporen van Kerstmis maar dat is minimaal én op een aantal plaatsen wordt het ook niet geaccepteerd door de moslimbevolking. Ook dit jaar zijn er weer enkele onlusten uitgebroken en werden Indonesische Christenen met rotte eieren bekogeld. Hoezo vreedzaam!! Maar op de meeste plaatsen konden ze ongestoord de kerk.
Het oud-en-nieuw komt eraan en dat wordt natuurlijk wel gevierd. In veel landen wordt de jaarwisseling gevierd met veel, heel veel vuurwerk. Op Bali ook wel maar in veel mindere mate. Hier wordt flink op de feesttrompet geblazen, die nu overal te koop is. Het knetterende en piepende geluid doet ons denken aan de Koninginnedag van vroeger. 
blijkbaar goede handel...deze man heeft er alvast een nieuwe fiets aan overgehouden
feesttrompetten met bijbehorende hoedjes...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten