Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 6 december 2012

Gunung Bromo

Tok, tok, tok. 5 december het is niet Sinterklaas die op de deur klopt maar iemand van het hotel.
Het is half vier in de ochtend. Eruit! want we gaan naar de Bromovulkaan (2392 mtr). Nou het opstaan was niet zo heel erg lastig want we hebben niet of nauwelijks geslapen van de kou. We verlieten Solo (Surakarta) met 32 graden en we arriveerden op de flanken van de Gunung Bromo met 12 graden. Een verschil van 20 graden. Zelfs met kleren aan in bed konden we de slaap niet vatten. Het is voor ons erg lang geleden dat we deze temperatuur moesten trotseren.


De rokende Gunung Bromo met op de achtergrond de hoogste van Java:  Gunung  Semeru  3676 mtr
Met een Toyota jeep zijn we naar een punt gebracht op de Bromo om de zonsopgang te beleven. Dit maakte de koude slapeloze nacht meer dan goed. Schitterend! Daarna verder met het jeepie naar de andere kant voor een blik in de krater. Maar daar moesten we wel 1 1/2 voor lopen, steil de helling van de vulaan op. Maar ook dit was geweldig. Om half acht weer terug in het hotel, douchen, inpakken en wegwezen. We worden in Probolingo weer opgepikt door een minibus voor een ritje van zeven uur naar de vulkaan Ijen. Het is nu 11 uur en het busje is er nog steeds niet maar de ochtend is nog lang. Ja hoor daar is ie. Op weg naar het Ijen Plateau. Na tien minuten: Oh nee hè, weer overstappen op een wat grotere minibus. Maar dan toch op weg en in de middag aangekomen in de homestay.

1 opmerking: