Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 20 augustus 2011

Spanje -- Zwembadolie

Bruin gebrand naar huis


We zijn inmiddels alweer halverwege augustus en de laatste zomerperiode van de verhuur van huizen met zwembad is ingegaan.
Het is nog altijd een gegeven dat men zich toch zo bruin mogelijk weer wilt melden op het werk zodat de collega's goed kunnen zien hoe bruin men is. En dan maar hopen dat ze zegge: "Ohhhhhhh wat ben je bruin!"
De voorbereiding van het bronzen gebeurt niet alleen op het strand maar ook bij het zwembad.
En daarvoor behoort men zich stevig in te vetten met de daarvoor welbekend bronsmaterialen zoals kokosolie en andere smeermiddelen. Vandaag was er weer zo'n voorbeeld dat er meer vet in het zwembad aanwezig was dan op de lijven. En dan maar klagen over een troebelig zwembad met op de bovenlaag een gelig vliesje. En dan hebben we het nog niet over de ontstane oorontstekingen e.d. Tijdens het onderhoud van dit voorbeeldzwembad keken wij even over de erfafscheidng naar de buurman die zich ook toevallig al stond in te spuiten met de bekende soort olie.
Het was acht uur in de morgen en hij was zich duidelijk aan het voorbereiden op het moment dat de "koperen ploert" zich ging laten zien zodat zijn lijf de eerste zonnestralen kon ontvangen. En dat is toch echt een lange dag totdat de zon weer "tot morgen" schijnt en snel verdwijnt achter de bergen.


de skimmer met een smerig vliesje van bronsolie
het ingezoomde resultaat van één dag 


Als wij tijdens het onderhoud de skimmers opentrekken dan weten wij weer voldoende. Nog even doorknarsetanden en dan kunnen we deze "vette" zomer van 2011 weer bijschrijven in de zwembadhistorie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten