Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 15 mei 2011

Spanje -- Benijófar


De rechter van Torrevieja heeft het onderzoek geopend naar de strafrechtelijke klacht die is ingediend tegen de burgemeester en de gemeente-secretaris van Benijófar. Ook twee technici en een advocaat zijn aangeklaagd.
Het betreft een uitwisseling van grond in het commerciële deel van de urbanisatie Atalaya Park.. Het gemeentebestuur besloot op 24 maart 2010 deze bouwgrond af te staan in ruil voor groenvoorziening op basis van een SWAP-overeenkomst.
Een swap is een derivaat waarbij een partij een bepaalde kasstroom of risico wisselt tegen dat van een andere partij. Deze twee componenten worden ook wel de "poten" (legs) van de transactie genoemd. De uitdrukking is afkomstig van het Engelse werkwoord "to swap" (ruilen, omwisselen). 
Het bedrijf dat de grond ontving heeft de "bodemprijs" betaald aan de gemeente en slechts 1 maand later op 2 juni is de grond doorverkocht met een herwaardering van meer dan 187% welke bijna het drievoudige is van de initiële waarde. De burgemeester zei nooit geweten te hebben dat de uitwisseling van de grond toegewezen zou worden aan een supermarktketen die al sinds 2009 interesse had voor een nieuwe vestiging. De Partido Popular stelt dat dit een daling van activa heeft veroorzaakt van 700.000 euro en dat dit een handeling van de burgemeester is geweest met voorkennis.


 Hij wordt verdacht van het op voorhand weten dat de grond bestemd was voor een supermarkt i.p.v een groenzone met de verdachtmaking van zelfverrijking.
Uit deze berichtgeving blijkt maar weer eens dat Spanjaarden toch nog steeds enige vorm van corruptie in de genen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten