Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

JAVA

Van 9 november t/m 10 december 2012 hebben wij gereisd over het mooie Indonesiche eiland Java.
klik op deze link Java voor alle reisverslagen en foto's. Het complete verslag begint met de laatste dag en eindigt met de eerste dag.

Op 9 november zijn we vertrokken naar het naastgelegen eiland Java. Met de bemo (lokale bus) van Tegal Cankring, via het busstation van Negara, naar Gilimanuk. Hier maakten we de oversteek per veerboot naar Ketapan. Hier vertrok de trein vanuit station Banyuwangi Baru naar Surabaya. Laat in de middag, na een treinreis van 8 uur, kwamen we aan in Surabaya. Een stoffige vuile stad gelegen aan de Javazee. De haven is zeer belangrijks voor deze plaats met Hollandse roots. Het hoogtepunt is het Sampoernahuis.

kreteksigaretje opsteken
Dit een museum en fabriek waar nog steeds de kreteksigaretten worden gemaakt. Na twee dagen hebben we weer de trein (7 uur) genomen naar Yogyakarta. Een toeristische plaats waar het paleis van de sultan (Kraton) het hoogtepunt is. Verder staat deze stad bekend om zijn vele batik-fabriekjes en winkels. Het vinden van een homstay is niet moeilijk want dicht in de buurt van het station is een wijk met vele slaapplekken. Malioborostreet is een ware souvenierjungle met zijn vele kraampjes en stalletjes. Maar je kan er ook lekker eten, vooral bij de Pasar (dagmarkt). Gebraden kwarteltjes met eitjes is een delicatesse. Tijdens ons verblijf in Yogya hebben we een dagtour geboekt naar de Hindoetempel Prambanam en de Boeddhistische tempel Borobudur. Beiden zijn prachtig.


de Borobudur
Twee dagen later zijn we naar het Dieng Plateau geweest. Daar liggen diverse zwavelmeren die gekenmerkt worden door de prachtige kleuren groen en blauw. Ondanks de zwavelstank is de natuur is schitterend. Na vijf dagen verblijf in Yogya met de trein naar Bandung. Een betaalbare slaapplek vinden was hier erg lastig. De homestays of losmens zijn vies en niet betrouwbaar. Dus zijn we uitgeweken naar een hotel. In Bandung zijn nog duidelijk Hollandse sporen waarneembaar. De KopiAroma koffiefabriek. Hier wordt nog op houtvuur in een van oorsprong Hollandse fabriek, koffie gebrand. De eigenaar heeft ons een rondleiding gegeven in het Nederlands. Ook verkrijgbaar in Bandung is de Haagse Klappertaart. Naast deze twee lekkernijen is er ook veel koloniale architectuur te bewonderen met opschriften in de nederlandsche taal. Een absoluut hoogtepunt is de Saung Aungklung (muziekschool). Na een aantal dagen Bandung zijn we op de bus gestapt naar Bogor. Deze rit van 5 uur ging via de Puncakpas waar de vele theeplantages het landschap beheersen. In Bogor zijn we een aantal dagen gebleven in een goed hostel vlakbij het station. Bogor staat natuurlijk bekend om de botanische tuinen. 
de rivier dwars door de tuinen
Een oase van rust midden in deze drukke rumoerige stad waar het in de regentijd elke dag regent vanaf één uur in de middag. Bogor staat dan ook wel bekend als "Raincity". Ook in Bogor hebben we een hele kleine werkplaats bezocht waar ze gongs handmatig maken. Een intensief bloedheet karwei.
Vanuit Bogor hadden we het plan om met de trein verder te reizen naar Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Met de trein lukte dat niet helemaal omdat een aardverschuiving de rails in de buurt van Bogor had beschadigd. Zodoende zijn we met diverse "angkots" en een minibus naar Depok gegaan en daar de trein genomen naar Jakarta-Cekini. Via een tip van twee meisjes in Bogor hebben we daar een goede homestay kunnen boeken. Het was even zoeken maar de slaapplek was prima. In Jakarta hebben we de oude stad "Batavia" bezocht. 
Hollandse VOC architectuur in Batavia
Dit oudste gedeelte van Jakarta wordt gekenmerkt door veel vervallen maar ook gerestaureerde "hollandse" gebouwen. De oude haven fungeert nu als een open riool en slingert een penetrante geur de wijk in. Jakarta is en grote vieze stad waar je na 2 dagen weer snel moet wegwezen. Dat hebben we gedaan door de trein (8 uur) te nemen naar Solo (Surakarta). Hier  zijn we aantal dagen in Homestay Cakra gebleven. Solo staat bekend om zijn Kraton en de lekkere speciale gerechten zoals Serabi (gevulde pannekoekjes) die alleen in Solo verkrijgbaar zijn. Vanuit Solo zijn we met de bus naar Semarang aan de noordkust gereisd. Geen hoogtepunt. Terug in Solo hebben een driedaagse tour geboekt naar de vulkanen Bromo en Ijen. Vooral Agung Ijen is prachtig. Een steile wandeling van 3 km brengt je naar de rand van de krater met het schitterende meer. Deze zeer vermoeiende klim en afdaling is zeker de moeite waard. De Agung Bromo is ook mooi maar veel toeristischer dan Ijen. Met de bus vanuit Ijen zijn we gedropt in Ketapang waar we de boot hebben genomen terug naar Bali. En daarna met de publieke bus weer terug naar Yehkuning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten