donderdag 1 juni 2017

Kleurrijk

Maandag 29 mei 2017
Vandaag gaan we een bootocht maken rondom het eiland Gam. We spreken af om 7 uur te vertrekken want het wordt een lange dag. Onderweg een paar snorkelspots en niet te vergeten de lunchstop want er moet natuurlijk ook gegeten worden.
Ik zeg zondagavond zo uit de gein met een glimlach tegen Methos: "Heb je genoeg benzine voor morgen?....."ja hoor meer dan genoeg". Het is zeven uur en om te beginnen moeten wij hem wakker maken. Gisteravond vroeg hij mij om geld terwijl wij hem de dag ervoor ook al geld hadden gegeven. Uiteraard alles binnen de totale prijs die we hebben afgesproken. We zijn niet gek! Maar hij stapt in zijn boot en vaart weg, het is dan rond half acht. Wij vragen ons af wat er eigenlijk gebeurt want we zouden toch om zeven uur vertrekken? Zijn vrouw komt aangelopen en zegt glimlachend dat Methos benzine halen is in het dorp. Pfffff....wat doet die kerel met zijn geld? Hij komt terug, spullen in de boot en wegwezen naar de eerste snorkelstop bij de Passage. Een prachtige plek met veel mooi hard koraal en ook veel vis. Geen grote vissen alhoewel we wel twee haaien zien. 
De boot ligt op het strand en we drinken een blikkie coke en gaan weer verder. Methos zegt dat de volgende stop een geweldige plek is. En wat blijkt.....het is schitterend. Het is een soort binnenmeer tussen de hoge rotsen. Het begint wat te regenen en we schuilen met de boot onder een rotswand met hangende punten lijkend op stalagtieten. We zien drie Hornbills die een plekkie nemen in een hoge boomtop. Ze vliegen weer snel verder en wij nemen de lunch, karig maar oké dat zal vanavond wel goed gemaakt worden met een lekkere vis. Na het eten varen we iets verder om te snorkelen. We springen in het water en zien heel veel kleuren softkoraal. Vissen zitten hier nauwelijks maar het is zo mooi en zo kleurrijk. Op de vele snorkelplekken waar we geweest zijn hebben we dit kleurenpalet nog nooit gezien. We volgen de rotswand en dan veranderd de stroming. We moeten tegen de stroming in zwemmen om om de bocht te komen. We moeten flink aan de bak. Het is zwaar! Eenmaal om de bocht is het weer rustig en flipperen we naar de boot. Geweldig genoten!
Het is nog ver naar de homestay. Na een uurtje varen schuiven we op het strand waar in het dorp een kleine warung is. Methos zijn loopjongen die ook mee is, die gaat wat blikkies coke en fanta halen. We drinken wat en knabbelen wat zoutjes en gaan weer.
Het is laag tij dus bij aankomst bij de homestay moeten we lopen naar het strand. Een prachtige dag! Tot nu toe!
We hebben gebadderd. We bekijken de vele foto's en luieren nog wat in de hangmat. Het is inmiddels 19.00 uur en het is etenstijd. Een lekker vissie met groenten. Maar nee... blijkbaar zijn er geen inkopen gedaan en we krijgen een bord kale nasi goreng met een ei voorgeschoteld. Wat een desillusie! Om er toch nog wat smaak aan te brengen grijp ik naar de zelfmeegebrachte fles sambal. Maar ik grijp mis. De fles is weg. Ik vraag naar de fles en even later komt die vriendelijke mevrouw aangelopen met het lege flessie. Ik was helemaal verbaasd. Hebben ze 'm zelf effe leeggemaakt. We eten een beetje van die kale gebakken rijst en doen ons beklag over het eten en de sambal. Wij zijn vriendelijk erg pissig! De boodschap is aangekomen en hopelijk begrijpt Methos dat we goed eten voor ons geld willen zien.

Geen opmerkingen: