woensdag 22 juni 2016

Droog en dor

Na een paar dagen Nederland zijn we op 14 juni jl. naar Spanje gevlogen. Bij het instappen van het vliegtuig van Vueling viel het ons direct op dat de beenruimte minimaal is. Een duidelijk beleid: zoveel mogelijk lange europeanen in het vliegtuig zien te proppen. De beenruimte op een binnenlandse vlucht in Azie is zeker ruimer dan van Holland naar Spanje. Na twee en een halfuur gingen we landden we op het vliegveld van Alicante. We keken uit het raampje, met in het achterhoofd het groene Bali, en zagen een woestijnachtig spaans landschap. Alles zo droog en dor! Een huurauto oppikken en naar ons huis in Benijófar om daar de komende dagen te bivakkeren. Onderweg weinig groen te zien. Zelfs op de vele rotondes allen maar kaalheid met soms een olijfboom. 
Het was geweldig om onze spaanse vrienden Ma. del Carmen en Basilio met familie weer te ontmoeten. We hebben op hun "campo" weer mogen genieten van de zalige paella van Ma. Carmen. Inmiddels is het woensdag en hebben we een nachtje in B&B vlakbij vrienden Aart en Fien geslapen. Gisteravond super gegeten. Vanmorgen na het ontbijt en koffie hebben we ze weer nagezwaaid. Fantastische mensen. Vanmiddag gaan we ons tegoed doen aan vis en garnalen. Vrijdagmorgen weer terug naar Holland. 
Een stevige week met veel eten en drinken. Heel gezellig met onze spaanse en nederlandse vrienden die in deze regio wonen. We hebben ze met een super goed gevoel weer uitgezwaaid en ze nageroepen "tot de volgende keer".


Geen opmerkingen: