Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 21 oktober 2012

Spinazie

Een rustige warme zondag. De temp. om 17.00 uur 31.7 graden met een LV van 72%. Geen of nauwelijks wind. Ale we ons weerstation mogen geloven komt er wat regen. Hoeveel....dat weten we niet!
Het is 6 uur....heel vroeg maar de vogels laten zich al horen.....opstaan.....koppie thee...teletekst op de iPad lezen......nog even naar de site van De Telegraaf....en we weten het weer....de toestand in de wereld en dat er weer gevoetbald is in Holland. Hééé.....het is een half uurtje later en Wally schuift aan voor een koppie thee maar die gaat alweer snel.....hij maakt plaats voor Jac. want die schuift ook aan voor een koppie thee. De stilte op het park overheerst. Langzaam gaan we op in de zondag. Na het echte ontbijt...wat lezen in de Survival Kit van Lonely Planet want we hebben reisplannen. Er wordt buiten gedouched en er worden plannen gesmeed om een vissie te gaan eten op het strand. Goed idee...op de scooter. Een heen en weertje van een uurtje....uitwaaien...en op de koop toe een lekkere zeebewoner van de BBQ met garnalen. Het is even na drieën en we zijn, met onze hoofden dufgewaaid, weer terug. De ogen zijn zwaar en we laten ons onderuitzakken. Het begin van de middagdut is een feit.
Gisteren hadden we beide het gevoel van: even geen rijst. En omdat het ijzergehalte van de lijven op z'n tijd aangevuld dient te worden....hebben we gekozen voor spinazie met gekookte piepers en een balletje. De Hollandse spinazie (diepvries) hebben we aangeschaft tijdens ons laatste bezoek aan de Carrefour....want je zult begrijpen..... dat spul vinden in Negara e.o........dat is een schier onmogelijke zoektocht. Rundvlees (sapi) is wel te koop op de markt maar goed gehakt van Australisch rund weer niet, dus ook Carrefour. De eitjes is geen probleem want kippen hebben ze overal. Onze volgende Hollandse hap worden de spruitjes.
vl.n.r. de balletjes - de piepers - de spinazie met een gekookt eitje.....lekker hoor!
(de favoriete azijn van Jac. staat er niet op!)

1 opmerking:

  1. Katrien en René21 oktober 2012 om 17:29

    wat zijn jullie reisplannen? leuk zondagverslag. groetjes uit een regenachtig Spanje. (Hier gelukkig geen gota fria: Tarragona en Barcelona 180 liter in 12 uur tijd)

    BeantwoordenVerwijderen