Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 24 oktober 2012

naar de overkant

Het is 17.00 uur en we zijn net terug van een daggie op de scooter. De temp. is 29.7 graden en de LV 78%. Onderweg was er een stevige bries.
We zijn vanmorgen op de scooter gestapt naar Java. Dat klinkt heel ver weg maar dat is het niet. Naar Gilimanuk is het een uur en dan met de veerboot naar de andere kant waar het plaatsje Banyuwangi ligt. Er wordt gesproken en geschreven over de veerboot Gilimanu-Banyuwangi. Dat duurt ook een uur. De boot komt eigenlijk aan in Ketapang. Daar is het ook het treinstation. Een ideaal begin om per trein over Java te reizen. Banyuwangi ligt 7 km ten westen van Ketapang. De overtocht wordt verzorgd door een armada van zo'n 25 veerboten of omgebouwde vrachtschepen die nu als veerboot heen en weer varen. Gelukkig staat er geen bouwjaar op vermeld maar de roest is in deze de grote verrader. Java is duidelijk waarneembaar een geheel ander eiland dan Bali. En dan is dit nog maar net de overkant. Een ander straatbeeld maar dat komt mede doordat Java volledig moslim is en Bali voor het grootste deel Hindoe. Ook veel becaks (fietstaxi's) die je op Bali niet ziet.
in de wacht voor een klant...ook een moment van uitrusten in je eigen bak!
een straatmoment in Banyuwangi
opgepimpte becaks in het straatbeeld van Banyuwangi op Java
"We serve Indonesia"....met een varende roestbak!

1 opmerking:

  1. Katrien en René28 oktober 2012 om 16:16

    gezellig 'n dagje er op uit. Ligt wel allemaal dichtbij zeg. Maar dan wel een hele andere wereld. leuk om te doen lijkt ons.

    BeantwoordenVerwijderen